Hoppa till huvudinnehåll

Mehmet Hetemaj vill avsluta karriären i SJK – förlänger kontraktet med klubben

Mehmet Hetemaj jublar.
Mehmet Hetemaj stannar i SJK. Mehmet Hetemaj jublar. Bild: All Over Press / Marko Tuominiemi fotboll,Mehmet Hetemaj,Seinäjoen Jalkapallokerho

Mehmet Hetemaj har spelat för SJK sedan 2015 och det blir en fortsättning i klubben. Hetemaj och SJK har kommit överens om ett nytt kontrakt. IFK Mariehamn meddelar i sin tur att målvakten Oskari Forsman spelar för klubben även nästa säsong.

Efter spel i klubbar som HJK, Panionios, AlbinoLeffe, Reggina och Monza flyttade mittfältaren Mehmet Hetemaj till Seinäjoki och SJK inför säsongen 2015.

I SJK har Hetemaj spelat i fyra säsongen och nu förlänger han kontraktet skriver klubben på sin webbplats. Det framgår inte hur långt Hetemajs nya kontrakt är men mycket talar för att SJK blir hans sista klubb i karriären.

– Jag har varit här länge och det känns som att klubben och staden har blivit en del av min identitet. Jag och min familj trivs i Seinäjoki och under de senaste åren har jag känt att skulle vara roligt att avsluta karriären här.

– Nu ser det ut så. Jag tror att jag kommer att spela mina sista matcher på högsta nivå i SJK. Det är jag verkligen glad över, säger Hetemaj på klubbens webbplats.

Hetemaj har spelat 143 matcher för SJK och gjort 17 mål. Han har vunnit både ligan och cupen med klubben. De senaste åren har varit en besvikelse för storsatsande SJK som inte tagit någon medalj i ligan sedan bronset 2016.

– Vi har inte haft så stora framgångar de senaste åren men jag är inte orolig. Jag vet hur mycket jobb man gör i bakgrunden och jag är säker på att vi nu är på rätt väg och att vi snabbt kommer att ta oss tillbaka dit där den här klubben hör hemma, säger Hetemaj.

Den här säsongen slutade SJK på sjunde plats i grundserien och det betyder att laget kommer att spela i nedre slutserien under hösten.

Forsman stannar i IFK Mariehamn

IFK Mariehamn meddelar i sin tur att målvakten Oskari Forsman kommer att spela för klubben även nästa säsong. Han kom till klubben inför den här säsongen från FC Lahti.

– Det är mycket roligt att Oskari blivit den stabila målvakt vi hoppades på när vi värvade honom till IFK. Han har verkligen visat att han är en ligamålvakt av högsta klass.

– Vi ser mycket fram emot att Oskari fortsätter prestera bra under resten av denna säsong och att han nu är klar också för nästa år, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport