Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

publik under MGP
Äntligen är det dags! Missa inte din plats i publiken lördag 5.10 i tv-studion i Helsingfors. publik under MGP Bild: MGP/Yle MGP

Finalen i Melodi Grand Prix sänds direkt från Yles tv-studio i Helsingfors lördagen den 5 oktober. Den kan ses i Yle Fem och på Yle Arenan kl. 18.

Både artister och dansare i åldern 8-15 år har tävlat om att komma med i finalen av MGP. Tio låtar har valts ut och deltagarna kommer från olika håll i Finland. Låtarna är skrivna av artisterna själva.

Läs mera:

Här är de tio finalisterna för MGP 2019

De tio finalisterna har valts ut för MGP 2019.

Under sommaren har man varit på läger och fått hjälp av proffs för att slipa sin låt, men också med att få ihop en helhet med dansare och förstås scenkläder. Det är nu vi får se resultatet i en färgsprakande show.

Läs mera:

Dansarna för MGP 2019

De tio dansarna har valts ut för MGP 2019. Dansarna kommer att uppträda tillsammans med finalisterna under den direktsända finalen den 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan.

Du har chansen att komma som publik!

Förutom att man ser hela showen, är det intressant att se hur allt går till i en tv-studio, med kameror, belysning, publikuppvärmning, pyroteknik, osv. Det händer en hel del som man inte alls ser i bilden som går ut.

Biljetter finns till två olika omgångar av MGP-showen. Redan tidigare samma lördag drar vi nämligen ett identiskt genrep, alltså en generalrepetition, då artister, dansare och programledare får öva en gång på riktigt, med riktig publik.

publik under MGP genrep
Här bokar du din biljett till MGP GENERALREPETITIONEN lördag 5.10.2019 kl.13.15. publik under MGP genrep Bild: MGP/Yle MGP

Det finns en liten skillnad mellan showerna. Vi får nämligen inte fram någon vinnare under genrepet. Det är först under finalsändningen som dina sms-röster registreras och först då kan också juryn ge sina röster, på basen av artisternas finalprestationer.

publik under MGP finalen
Här bokar du din biljett till MGP FINALEN lördag 5.10.2019 kl. 17.15. publik under MGP finalen Bild: MGP/Yle MGP

Det finns ingen åldersgräns för att komma som publik till MGP. Golvet framför scenen är reserverat för barn och unga. Småbarn får sitta med vuxna på läktaren.

Eftersom vi har pyroteknik och ljudet stundvis kan vara högt, har vi även ett lugnare utrymme dit man kan gå och titta på showen via en skärm, ifall det behövs.

Så alla är välkomna, ung som gammal och det bästa av allt - biljetterna är gratis! Men biljetterna tar fort slut, speciellt till finalen, så fundera inte för länge med att boka. Vi önskar även att biljetter som inte används avbokas så fort som möjligt.

***

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivar- och sångtävling för 8-15-åringar som ordnas för trettonde gången i Finland.
Artisterna har skrivit sina låtar själva och har i våras valts ut bland ett stort antal sökande.
Vinnaren utses genom en 50-50 kombination av jury och publikröstning. Du kan rösta på din favorit med ett enkelt sms.

MGP är ett samarbete mellan Svenska Yle, Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. och produktionsbolaget Five Corners Production.

Instagram: @mgpfinland #mgpfinland

Facebook: MGP.Finland