Hoppa till huvudinnehåll

Oilersbossen beredd att avvakta med Puljujärvi – uppger att intresset svalnat: "Jag tänker inte göra förhastade beslut"

Jesse Puljujärvi håller blicken på pucken.
Puljujärvi spelar sin 72:a grundseriematch i ishockeyligan i kväll mot HPK. Jesse Puljujärvi håller blicken på pucken. Bild: Photomotion Jesse Puljujärvi,Oulun Kärpät

Edmonton Oilers general manager Ken Holland tror fortfarande att Jesse Puljujärvi intresserar andra NHL-klubbar. Holland medger ändå att intresset för 21-åringen svalnat sedan under den senaste tiden.

Jesse Puljujärvi spelar som vänsterytter i förstakedjan när Kärpät i kväll premiärspelar mot fjolårsvinnaren HPK.

På andra sidan Atlanten får Edmonton Oilers GM Ken Holland ändå fortsättningsvis svara på frågor gällande 21-åriga Puljujärvis framtida NHL-karriär. För Edmonton Journal berättar Holland att han tror att en NHL-klubb ännu vill ha Puljujärvi.

– Jag tror att det fortfarande finns intresserade lag. Men det är klart, att jag inte fått något sådant erbjudande som skulle ha varit värt att ro i hamn, säger Holland.

Draftfyran från 2016 berättade i går i ishockeyligans podcast att utgångsläget är att han lirar i Finland hela säsongen. Även om inte en flytt till NHL är utesluten.

– Det är ingen dålig sak om jag spelar här (i Kärpät red. anm.) hela säsongen. Det viktigaste är att få en hel och bra säsong under bältet. Just nu trivs jag med min situation, sade Puljujärvi bland annat.

En hel säsong med Kärpät verkar inte omöjlig. Ken Holland berättar nämligen att intresset för Puljujärvi blivit betydligt mindre under den senaste tiden.

– I slutet av augusti blev det mycket tystare (gällande Puljujärvi). Vi får se, jag tänker inte få till något med våld. Om något dyker upp ska jag undersöka saken, om inte så är jag beredd att avvakta, avslutar Holland.

NHL-säsongen kör i gång den 2 oktober.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

 • Peuran polku – Renstigen

  En sydlig vildmark där du får vandra i lugn och ro.

  Du behöver inte flyga till Lappland för att uppelva vildmarkens lugn och ro. Den sydliga Peuran polku, eller Renstigen på svenska, erbjuder rusningsfri vandring med låg tröskel.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport