Hoppa till huvudinnehåll

Helsingforspolisen förbereder sig för stort slagsmål mellan ungdomar under fredagskvällen

Kravallpolis
Polisen i Helsingfors vill att föräldrarna ska tala om sina ungdomar och varna dem för slagsmål. Kravallpolis Bild: Andy Ödman/Yle Polis,kravallpolis

Polisen i Helsingfors har fått tips om att en större grupp med ungdomar skulle förbereda ett stort slagsmål i huvudstadsregionen. Enligt polisen kunde flera tiotal ungdomar delta.

Polisen är förtegen om möjliga orsaker till slagsmålet.

- Det är ofta fråga om ungdomar som kommer från olika bostadsområden eller går i olika skolor som drabbar samman, berättar kommisarie Jarmo Heinonen från Helsingforspolisen för finska Yle.

Den exakta platsen eller platserna konfrontationen kunde ske är polisen på det klara med, efter de tips som kommit in.
Vi är redo och har berett oss enligt det, säger Heinonen.

Polisen vill att föräldrar talar med sina ungdomar

Polisen vädjar till föräldrar att tala med sina unga.

Såväl polisinrättningen i Östra Nyland och Helsingforspolisen har gått ut på sociala medier med en önskan till föräldrar att titta lite noggrannare efter vad deras barn håller på med.

- Det är viktigt att diskutera med de unga och att klargöra för dem att slagsmål alltid är en mycket allvarlig sak. I stora grupper kan dessutom betydande skador uppstå, säger Heinonen.

Polisen påminner samtidigt om att det är skäl för förbipasserande att hålla sig långt bort från olika handgemäng eftersom det kan bli farligt även för dem.

- Den här sortens händelser behöver inga åskådare, det ger bara extra energi till slagsbultarna, konstaterar Heinonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen