
Placeholder text
Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar
Eftersom jag är vegan ville jag utveckla det klassiska receptet på ugnsbakad potatis (i mitt fall sötpotatis). Jag ville också experimentera med nötter i matlagningen och utvecklade därför receptet på valnötsbullarna som är ett gott och lite krispigt tillbehör till den bakade bataten.
Linda Långsjö
Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar
4 personer
- 4 sötpotatisar eller vanliga ugnspotatisar
- 200g kikärter
- 1/4 purjolök finskuren
- 1 knippe dill (finskuren)
- 2 dl vegansk majonnäs
- 1 burk havrefraiche
- 1 vitlöksklyfta finhackad
- 2 msk dijonsenap
- salt
- peppar
Kikärtsröra
- Mosa kikärterna lätt med gaffel och blanda i resten av ingredienserna. Låt gärna stå i skål i kylen över natten.
- Lägg sötpotatisarna på en plåt i 200 grader i ca 1h tills dom är helt mjuka inuti. Skär upp på mitten och fyll med röran.
Valnötsbullar
2,5dl valnötter
0,5 dl solrosfrön
1 liten lök finhackad
2 msk sojasås
2dl kokad quinoa
salt&peppar
Mixa allt i en matbredare och blanda med den kokta quinoan. Rulla till bollar och stek i olja i stekpanna