Hoppa till huvudinnehåll

Jesse Puljujärvi visade vägen då Kärpät vände och vann mot Sport – öppnade både mål- och assistkontot: "En perfekt passning"

Jesse Puljujärvi i farten.
Jesse Puljujärvi. Jesse Puljujärvi i farten. Bild: Photomotion / All Over Press Jesse Puljujärvi,Oulun Kärpät

Mer än två matcher behövde Jesse Puljujärvi inte vänta för att hitta rätt i ishockeyligan igen. Hemma mot Sport var det Puljujärvi som såg till att Kärpät kvitterade. HIFK lyckades i sin tur bortaslå KalPa medan TPS förlorade hemma mot Ässät.

Säsongspremiären gick inte riktigt som Vasa Sport hade hoppats. Trots en drömstart med 0–1 på tavlan i Raksila efter knappt fyra spelade minuter tack vare Steven Seigo fick örnarna se sig besegrade.

Inte minst tack vare Jesse Puljujärvi.

Puljujärvi stod själv för kvitteringen som kom halvvägs in i den första perioden. Efter att Tino Metsävainio gett Kärpät ledningen i period två var ”Pulju” framme igen i den tredje perioden då han passade fram Janne Pesonens 3–1 mål i power play tillsammans med Jussi Jokinen.

– En perfekt passning av Jesse, säger Pesonen efteråt.

– En bra inledning på första perioden, men det räcker inte. Vi måste kunna spela hårt i 60 minuter för att nå sådana resultat som vi vill ha, säger i sin tur Sport-tränaren Ari-Pekka Pajuluoma.

För Kärpäts del var segern den andra på lika många matcher.

HIFK vann, TPS förlorade

Seger blev det också för HIFK, som blev nollade av Pelicans i premiären i går. Slutsiffrorna borta mot KalPa skrevs 2–1 efter mål av Sebastian Dyk och Mikko Kousa.

Alexander Ruuttu noterades för KalPas reduceringsmål i början av period tre.

– Efter deras reducering blev det en försvarskamp för oss, men jag kan vara nöjd med hur vi kämpade och uppoffrande vi spelade, säger HIFK:s tränare Jarno Pikkarainen.

TPS fick också nöja sig med noll poäng i säsongens första ligamatch. Åbolaget, som inte haft den mest optimala uppladdningen med härvan kring Jonne Virtanen, nollades i två perioder av Ässät.

Svenske nyförvärvet Anton Holm stod för TPS enda fullträff i matchen, som slutade 1–3.

– Vi var lite frusna i början, men som tur klarade vi att hålla tätt då TPS anstormade, säger den tidigare TPS-lotsen Ari-Pekka Selin som numer tränar Ässät.

– Vi slarvade stundvis på tok för mycket, summerar i sin tur TPS-tränaren Kalle Kaskinen.

Resultat:

Jukurit – Pelicans 3–4 (1–2, 2–2, 0–0)

KalPa – HIFK 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

Kärpät – Sport 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)

Lukko – Ilves 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)

Tappara – JYP 4-3 e.fl. (1–2, 0–1, 2–0, 1–0)

TPS – Ässät 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

KooKoo – SaiPa 5–1 (4–0, 1–0, 0–1)

Kommentarer via STT.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport