Hoppa till huvudinnehåll

Placeholder text




Placeholder text
vegetariska rätter,vegval

Enbart bönbiffar på tallriken kan kännas lite väl färglöst. Jag ville göra en färggrann rätt med saftiga bönbiffar och lite hetta, samt färgsatta korngryn. Mynta, basilika och citron tycker jag ger friskhet och passar bra i en yoghurtsås.

Isabel Häggdahl

La Bélle’s bönbiffar med citronröra

Bönbiffar

Ingredienser för 4 personer

Du behöver

  • 1 dl vita bönor
  • 1 dl kokad kikärtsquinoa (färdig blandning på burk)
  • 1 stor kokt potatis
  • 1 ägg
  • 1 vitlökskllyfta
  • 1 msk maizenamjöl (för fastheten)
  • ¼ - 0,5 dl sweet chili
  • salt, peppar
  • timjan enligt smak ca 6-8 krm
  1. Mixa bönorna, kikärtsquinoan och potatisen.
  2. Tillsätt ägg, pressad vitlök, maizenamjöl och kryddorna, rör om.
  3. Klicka ut lite smet i stekpannan, provstek en biff och smaksätt mera vid behov.

Stekta gula korngryn med majs

  • Rapsolja
  • 4-6 dl (kokt) korngryn
  • 1 dl majs
  • 1 msk gurkmeja (för färgsättning)
  • salt, peppar
  1. Koka korngrynen (det kan du gärna göra dagen innan).
  2. Stek grynen i olja
  3. Strö över gurkmeja och blanda om så att korngrynen får färg
  4. Tillsätt majsen och blanda om

Citronröra

Du behöver

  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk naturell färskost
  • 1/2 citron (saften)
  • 4 krm Basilika
  • 5-6 krm Mynta
  1. Rör ihop yoghurten och färskosten.
  2. Pressa i citronsaften och blanda allt.
  3. Kryddsätt med basilika och mynta.

Servera med valfri sallad