Hoppa till huvudinnehåll

Pukki-party då Norwich tog de regerande mästarna på sängen – inte ens Manchester City kunde stoppa den glödheta målsprutan

Till vänster Teemu Pukki som firar ett mål, till höger två motståndarspelare.
Teemu Pukki firar sitt mål mot Manchester City. Till vänster Teemu Pukki som firar ett mål, till höger två motståndarspelare. Bild: ALAN WALTER/EPA Teemu Pukki,Norwich City FC

Ett mål och en assist. Teemu Pukki visade sannerligen vägen då hans Norwich stod för omgångens jätteskräll och slog de regerande Premier League-mästarna. Nu har landslagsstrikern stått för sex mål och två målgivande passningar i toppligan. Se matchens höjdpunkter i artikeln.

– Vi kan göra något speciellt, intygade Teemu Pukki på Norwich hemsida efter att han på fredagen fick ta emot priset för månadens spelare i Premier League.

Det var ingen annan än de regerande mästarna Manchester City som kom på besök till Norwich på lördagen, men femmålsskytten Pukki trodde ändå på lagets chanser. Inte alls obefogat, visade det sig.

Kenny McLean satte 1–0 för värdarna redan i den 18:e minuten. Tio minuter senare ledde Teemu Pukki ett två-mot-en-anfall och serverade bollen åt Todd Cantwell med en fantastiskt läcker passning i straffområdet. 2–0.

En uppenbart frustrerar Pep Guardiola fick ändå fart på sina mannar. Strax innan pausvilan satte Sergio Agüero sitt sjunde mål för säsongen och argentinaren såg samtidigt till att fortsätta sin målsvit.

Men någon kvittering blev det inte. Istället var det Norwich som såg piggare ut efter pausen och bara fem minuter in i den andra halvleken stod Nicolas Otamendi för en enorm miss i City-försvaret – något som Emil Buendia tackade för, passade bollen åt en helt fri Pukki som självklart inte missade.

Hoppa över Twitterpostning

Målet var Pukkis sjätte i Premier League. Då Rodrigo ändå med sitt första Premier League-mål reducerade till 2–3 i slutminuterna stod Pukkis mål dessutom som matchvinnande.

Se video på matchens höjdpunkter här:

Själv hade Pukki lätt att le efter segern.

– En otrolig seger. Vi behövde den dessutom. Vi har spelat bra på sistone, men inte belönats med poäng för det. Att slå City hör till det bästa man kan uppleva, säger Pukki i tv-intervjun efteråt.

Väntade segrar för Liverpool, United, Spurs och Chelsea

På andra håll såg förhandsfavoriterna till att leverera. Liverpool inledde lördagens matchomgång med en stabil 3–1-seger över Newcastle, trots att laget låg under efter bara sju spelade minuter.

Tvåmålsskytten Sadio Mané och Mohamed Salah såg ändå till att poängen stannade i Liverpool.

Marcus Rashfords mål i den åttonde minuten räckte i sin tur till för full poängpott för Manchester United mot Leicester hemma på Old Trafford. Hemmaseger blev det också för Tottenham, som slog Crystal Palace med 4–0.

Chelsea och Wolves fixade å sin sida fram omgångens målkalas då den gästande London-klubben tog segern med 5–2. Tammy Abraham agerade där segerarkitekt för Chelsea med ett hattrick i första halvlek.

Resultat, Premier League:

Liverpool – Newcastle 3–1 (2–1)
Brighton – Burnley 1–1 (0–0)
Manchester United – Leicester 1–0 (1–0)
Sheffield United – Southampton 0–1 (0–0)
Tottenham – Crystal Palace 4–0 (4–0)
Wolverhampton – Chelsea 2–5 (0–3)
Norwich – Manchester City 3–2 (2–1)

NOR Pukki 1+1 90min

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport