Hoppa till huvudinnehåll

Placeholder text




Placeholder text
vegetariska rätter,vegval

Spenatcurry med halloumi

Jag tycker att halloumi eller någon annan ost som kan stekas eller grillas är ett bra alternativ i vegetarisk mat. Här får osten sällskap av en smakrik currysås och en biff på quinoa- och kikärtsmix.

Jennifer Lönnvik

Spenatcurry med halloumi

Ingredienser för 4 personer

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 1/2 dl vatten
  • 50 gröna bönor
  • 50 g strimlad morot
  • 50 g strimlad paprika
  • 300 g halloumiost
  • 150 g färsk spenat
  • maizena
  • 350 g quinoa & kikärtsmix (färdig blandning, finns på burk)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i hälften av olivoljan i en gryta eller kastrull.
  3. Rör i curry och pressa i vitlöken.
  4. Blanda ner kokosmjölk, tomatpuré, en smulad buljongtärning och vatten. Låt sjuda i 5 minuter.
  5. Stek bönorna i olivolja.
  6. Tillsätt de stekta bönorna, strimlade morötter och paprika i grytan och låt sjuda.
  7. Tärna halloumin och stek den gyllene.
  8. Lägg ner halloumin i grytan tillsammans med spenaten eller servera dom var för sig.
  9. Smaka av currysåsen med salt och peppar.
  10. Avred vid behov grytan med maizena.
  11. Koka quinoa- och kikärtsmixen enligt anvisningar.