Hoppa till huvudinnehåll

Adelina Engman räddade poäng för sitt Chelsea – satte kvitteringen bara åtta minuter efter att ha hoppat in

Adelina Engman i hetluften för Chelsea mot Arsenal.
Adelina Engman, här i farten mot Arsenal. Adelina Engman i hetluften för Chelsea mot Arsenal. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Adelina Engman,Chelsea LFC

Då Brighton satte in 1-0-målet med sex minuter på klockan såg Chelseas damer ut att gå mot en förlust i den engelska damligan. Men i tilläggsminuternas allra första sekunder fick Adelina Engman bollen några meter från målet och misstog sig inte.

– Superinhopparen kvitterar, skrev damligan på Twitter.

Visst kan man tala om ett superinhopp. Även om Adelina Engmans Chelsea åkte på 0–1-bakslaget strax efter att mittfältaren hoppat in var det Engman som räddade poäng för Londonlaget på söndagskvällen.

För Engman var målet säsongens första.

Chelsea hade dessutom ett läge att avgöra matchen till sin fördel kort efter kvitteringsmålet, men Maria Thorisdottir prickade stolpen.

Korpelas Everton ångar på – Arsenals herrstjärnor tappade poäng mot Watford

Tinja-Riikka Korpelas Everton fortsatte också att imponera. Liverpool-laget slog Bristol med 2–0 och tog sin seger på lika många matcher den här säsongen.

En klar förbättring från säsongen 2018/19, då Everton endast vann totalt tre matcher.

För Evertons herrar gick det sämre. Bortamatchen mot Bournemouth slutade i en klar 1–3-förlust.

Poängtapp blev det också för Arsenal, som fick nöja sig med ett kryss borta mot Watford. Extra surt med tanke på att ”Gunners” redan ledde matchen med 2–0 efter en halv timme tack vare en dubbelsalva av Pierre-Emerick Aubameyang.