Hoppa till huvudinnehåll

Placeholder text




Placeholder text
vegetariska rätter,vegval

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

En sammetslen soppa med utsökt smak, fin färg och underbar värme av chili. Soppan är också kalorifattig och lämpar sig för en kolhydratmedveten kost.

Päivi Lähtevänoja

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa
  • 1 chili
  • 2-3 vitlöksklyftor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt

Gör så här

  1. Förbered grönsakerna. Skala pumpan och skär den i rejäla bitar. Fröna kan du rosta i panna och toppa soppan med.
  2. Skär chilin i grova strimlor på längden, avlägsna fröna. Den här soppan blir ganska het. Om du inte gillar hetta minska på mängden chili. Tillsätt vitlöksklyftorna oskalade och lägg pumpa, chili och vitlöksklyftor på en plåt.
  3. Tillsätt oljan och rör om
  4. Stek pumpor, chili och vitlöksklyftor i ugnen på 225 grader i 20-30 min tills de har fått en fin färg.
  5. Koka upp vattnet i en kastrull. Pressa ut vitlöksklyftorna från skalet. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen och de rostade grönsakerna. Låt koka långsamt i 10 minuter.
  6. Tillsätt kokosmjölk. Mixa soppan slät och smaka av med salt.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det: