Hoppa till huvudinnehåll

Mika Ojala sköt FC Inter till ny seger över IFK Mariehamn – inledde övre slutserien på bästa möjliga sätt

Mika Ojala.
Mika Ojala blev matchhjälte mot IFK Mariehamn igen. Mika Ojala. Bild: Matti Raivio/All Over Press Mika Ojala,FC Inter Åbo

Senast FC Inter och IFK Mariehamn möttes spelades matchen i Åbo och slutade 1–0 till hemmalaget efter ett mål av Mika Ojala. Resultatet på söndagen? 2–0 – efter ett segermål av samma spelare.

Med en knapp halv timme på klockan fick Mika Ojala bollen i straffområdet – och tvekade inte. Ojala knorrade in bollen ner i det främre hörnet och gav samtidigt FC Inter segern.

Gästande IFK Mariehamn lyckades nämligen inte få hål på Åboförsvaret, trots några jättelägen tidigare i matchen.

Närmast kom ålänningarna i den första halvleken då ett skott överlistade Henrik Moisander, men Niko Markkula rensade bollen från mållinjen med sitt huvud.

Jakten på en kvittering kom av sig totalt i den första tilläggsminuten då Timo Furuholm från nära håll avfyrade kanonen och avrundade siffrorna till 2–0.

– Vi visste att vi har fem matcher kvar och det finns inget bättre sätt att inleda det med än tre poäng, säger Ojala i Ruutus tv-intervju.

– Vi fick ändra lite på taktiken i andra halvlek då ”Daja” Sjölund hade helt för mycket utrymme på mittfältet. När vi började försvara mer aktivt så fick vi bollen oftare och lyckades skapa lägen. Det avgjorde i dag, fortsätter han.

KuPS slog HJK, Ilves tappade mark

I och med segern steg Inter upp till sammanlagt 45 poäng med fyra matcher kvar att spela.

KuPS såg ändå till att inte låta FC Inter rycka i tabellen. Det var HJK som kom på besök till ett regnigt Kuopio på söndagskvällen, men fick se sig besegrade med 1–0 efter ett mål i första halvlek av Ats Purje.

KuPS ligger fortfarande två poäng bakom Inter.

Ilves tappade däremot mark i tätstriden då gästande FC Honka for iväg med alla poäng efter en 2–0-seger tack vare mål av Mikko Sumusalo och Borjas Martin. Ilves ligger fortfarande trea med lika många poäng som Honka men med bättre målskillnad.

Resultat, övre slutserien i fotbollsligan:

FC Inter – IFK Mariehamn 2–0 (0–0)
Ilves – FC Honka 0–2 (0–1)
KuPS – HJK 1–0 (1–0)

Artikeln uppdaterad efter att de senare matcherna spelats klart.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport