Hoppa till huvudinnehåll

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Karta över Nyland med Helsingfors i blått och Träskända i rött.
Incidenten ägde rum i Träskända centrum, nordost om Helsingfors. Karta över Nyland med Helsingfors i blått och Träskända i rött. Järvenpää

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagskvällen. Fallet utreds som dråpförsök och skjutvapenbrott. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer.

Polisen misstänker åtminstone en person i samband med skottlossningen. Personen är på fri fot och efterlyst. Polisinrättningen i östra Nyland uppger att personen inte är farlig för allmänheten.

Fallet utreds som dråpförsök, försök till grov misshandel och skjutvapenbrott. Enligt polisen kan brottsrubriceringen ändå ändras ännu under utredningens gång.

Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer, och polisen känner till båda personernas identitet.

På lördagen uppgav polisen att ingen hade skadats i skottlossningen, men på söndagen sade utredningsledare Simo Kauppinen till nyhetsbyrån STT att det verkar som om ingen i alla fall skadats allvarligt.

Ett flertal personer hörde skotten på lördagskvällen och kontaktade nödcentralen. Bostäder i stadsdelen Pajala granskades i jakt på misstänkta.

Polisen bad om tips från allmänheten för att reda ut fallet, och en del iakttagelser kom till polisens kännedom.

Polisen informerar nästa gång om utredningen i början av nästa vecka.

Uppdaterad 15.9 klockan 19:50: brottsrubriceringen och eventuellt skadat offer.

Källa: Polisen