Hoppa till huvudinnehåll

Costa Smeralda försenas - första gången någonsin som Meyer Turku-varvet skjutit på en överlåtelse

Illustrerande bild av kryssningsfartyget Costa Smeralda då det byggts på Åbovarvet.
Illustrerande bild av hur Costa Smeralda kommer att se ut. Illustrerande bild av kryssningsfartyget Costa Smeralda då det byggts på Åbovarvet. Bild: Costa Cruises Kryssningsfartyg,Costa Cruises,Meyer Turku,Costa Smeralda

Kryssningsfartyget Costa Smeralda kommer inte att vara klart i oktober som planerat. Meyer Turku skjuter på överlåtelsen med en månad.

- Det är första gången någonsin som vi varit tvungna att skjuta på en överlåtelse under Meyer Turkus tid, säger varvets informatör Tapani Mylly.

Meyer beskriver Costa Smeralda som ett invecklat fartyg att bygga.

Det har bland annat en LNG-framdrivningsteknik som är helt ny för kryssningsfartyg, och man installerar komplicerad audio- och videoapparatur.

Med ett bruttotonnage på 180 000 ton är Costa Smeralda dessutom klart större än de fartyg som de senaste åren byggts på Åbovarvet.

- Trots flera olika åtgärder av Meyer Turku och våra samarbetspartner har vi inte lyckats hålla tidtabellen för att bygga fartyget. Meyer Turku ber om ursäkt av alla som påverkas av förseningen, säger varvet i ett pressmeddelande.

Läs också