Hoppa till huvudinnehåll

Jack Hughes snabba svar efter Kaapo Kakkos show: ”Visade varför han är förstadraften, så enkelt är det”

Jack Hughes och Nikta Gusev jublar efter ett mål för New Jersey Devils.
Sommarens förstadraft Jack Hughes och nyförvärvet Nikta Gusev fixade det avgörande målet när New Jersey Devils inledde träningssäsongen med en 4–3-seger över Boston. Jack Hughes och Nikta Gusev jublar efter ett mål för New Jersey Devils. Bild: AFP / Lehtikuva Jack Hughes

Allt Kaapo Kakko gör kan jag också göra. Så tycktes Jack Hughes resonera i sin första träningsmatch med New Jersey Devils. Den amerikanska supertalangen blev tvåmålsskytt i debuten när han avgjorde i förlängningen.

Sommarens NHL-draft höjde rejält på hockeytemperaturen i New York City med omgivning.

Först plockade New Jersey Devils amerikanen Jack Hughes med sitt förstaval. Sedan var det grannen New York Rangers tur, och finländaren Kaapo Kakko flög iväg som andra spelare i draften.

Och sättet som spelarna inlett försäsongen på skvallrar om att det kan bli en väldigt underhållande tvekamp i vinter.

Kaapo Kakko var först ut. I sin första match i Rangerströjan, ett rookiemöte mot Minnesota Wild, svarade Kakko för tre målgivande passningar och ett läckert segermål i förlängningen. Rubriker direkt.

I natt var det sedan Jack Hughes tur. Och svaret lät inte vänta på sig.

"Tyckte att jag spelade bra"

New Jersey inledde träningssäsongen med att möta Boston Bruins. Och Hughes visade direkt vad han kan med två mål, det andra ett segermål i förlängning när Devils vann med 4–3.

– Det var skönt att komma i gång och jag tyckte att jag spelade bra. Fint att få göra två mål, med det handlar bara om försäsongen så det finns mycket jobb kvar att göra, säger Hughes enligt NHL:s hemsida.

– Jack visade varför han är förstadraften, så enkelt är det, säger Devils färska backstjärna P.K. Subban, som i somras flyttade från Nashville till New Jersey.

Den finländska backen Sami Vatanen hade äran att få en passningspoäng till Hughes första mål i Devilströjan. Segermålet 41 sekunder in i förlängningen kom efter ett lyckat samarbete mellan Hughes och lagets ryska nyförvärv Nikita Gusev.

– I första perioden kände jag mig mest för, men det första målet blev vändpunkten. Efter det blev jag ner bekväm med klubban på pucken, säger Hughes.

Svag i tekningarna

Den 18-åriga centern spelade drygt 16 minuter i sin första träningsmatch. Hur mycket han ännu har att lära visade inte minst tekningsstatistiken, med 4 vunna och 12 förlorade.

– Jag måste börja vinna en del tekningar och en annan sak jag behöver förbättra är hur jag rör mig i powerplay, säger Hughes.

Natten till torsdag kan Hughes och Kakko mötas för första gången i NHL-sammanhang, då deras klubbar ställs mot varandra i en träningsmatch i Madison Square Garden.

Mål av Jokiharju och Saarela

Likt Hughes lyckades också ett par finländska spelare i måndagens träningsmatcher med målskyttet, direkt i första matchen i en ny omgivning.

Vårens världsmästarback Henri Jokiharju som lämnat Chicago gjorde ett mål för sin nya klubb Buffalo när laget slog Pittsburgh med 5–4.

Aleksi Saarela inledde i sin tur på bästa sätt efter sin flytt från Carolinas organisation till Chicago. Saarela gjorde öppningsmålet för Blackhawks som till slut föll med 3–4 efter förlängning mot Washington.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport