Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laines frustration inte något nytt för Winnipegtränaren Paul Maurice – kaptenen Blake Wheeler förstår finländaren: "Fint att han vill ha mer istid och ansvar"

Patrik Laines måltorka fortsätter.
Patrik Laine finslipar för tillfället formen med schweiziska SC Bern. Patrik Laines måltorka fortsätter. Bild: John Crouch/Icon Sportswire/AOP Patrik Laine

Winnipeg Jets spelare och tränare svarade på Patrik Laines kommentarer om hans roll i laget på tisdagskvällen finländsk tid. Alla förstår förstakedjan är en bra plats, säger Jetstränaren Paul Maurice.

Det var i en intervju med Iltalehti som kontraktslöse Patrik Laine valde att uttrycka sin frustration över sin nuvarande situation.

– En sak i kontraktsförhandlingar handlar alltid om vem du spelar med. Med de meriter jag har skulle jag någon annanstans få spela med de bästa.

– Alla som förstår något om ishockey vet detta, konstaterade Laine för tidningen.

Föga överraskande var den finländske stjärnan ett hett samtalsämne när Winnipeg Jets försäsongsträning fortsatte på tisdagen. Journalisten Mike McIntyre, som följer Jets nära, delade på sitt Twitter-konto kommentarer från tränare och flera spelare.

För coach Paul Maurice var Laines klagomål enligt McIntyre varken nya eller unika.

– Alla skulle förstå att att det är en ganska bra plats (med Scheifele och Wheeler). Så det är inte en ovanlig idé, sade Maurice.

Hoppa över Twitterpostning

Kaptenen förstår frustrationen

Lagkaptenen Blake Wheeler påminner om att Laines framgångar inte enbart beror på finländaren själv.

– Jag tror att han nu är i en sådan position där han känner att han befinner sig i en limbo och vill mer än allt annat komma tillbaka hit och vara NHL-spelare igen. Troligen är han mycket irriterad över faktumet att han inte är på den nivån han skulle vilja vara på.

– Han är en ung spelare, som haft tre fina år. Han har defintivt inte stått för framgången ensam. Jag tycker att det endast är ett bra drag att han vill ha mer istid och ansvar, sade 33-årige Wheeler enligt McIntyre.

Patrik Laine och Blake Wheeler, Winnipeg Jets, hösten 2016.
Laine och Wheeler. Patrik Laine och Blake Wheeler, Winnipeg Jets, hösten 2016. Bild: All Over Press Winnipeg Jets,Patrik Laine,Blake Wheeler

"Alla har rätt till sin åsikt"

Laines kritik riktade sig bland annat mot att han inte spelar med lagets toppspelare, som förstacentern Mark Scheifele. I stället har Laine ofta spelat med Brian Little eller Adam Lowry som center.

Lowry tar det hela med ro.

– Alla har rätt till sin egna åsikt. Han är en målskytt av rang, så kanske han bara försöker förbättra sin position i förhandlingarna. Jag sätter inte något större värde vid kommentarerna, sade Lowry.

Läs också