Hoppa till huvudinnehåll

Ytterligare två unga NHL-stjärnor fick feta kontrakt – Patrik Laine och Mikko Rantanen kvar på en allt kortare lista

Olli Määttä och Travis Konecny kämpar om pucken.
Travis Konecny, här i duell med Olli Määttä, får 33 miljoner för att spela NHL-hockey de kommande sex säsongerna. Olli Määttä och Travis Konecny kämpar om pucken. Bild: Chris Szagola/CSM/REX/All Over Press Olli Määttä,Travis Konecny

Träningssäsongen i NHL har dragit i gång på allvar, och allt fler kontraktslösa spelare kommer överens med sina klubbar. Philadelphias Travis Konecny och Vancouvers Brock Boeser är de senaste anfallarna som kritat på för årslöner på närmare 6 miljoner, men för Patrik Laine och Mikko Rantanen fortsätter väntan.

Unga spelare som tålmodigt väntat på en bra deal är en av NHL-sommarens trender, men på måndagen kom två 22-åringar överens med sina lag.

Vancouver Canucks Brock Boeser skrev på för tre säsonger och 17,6 miljoner dollar. Snittlönen per säsong blir 5,9 miljoner.

Boeser var förra säsongen Vancouvers tredje bästa poängplockare med sina 26+30=56.

Travis Konecny valde ett längre kontrakt med Philadelphia Flyers. Den nya dealen ger kanadensaren 33 miljoner dollar över sex år, en snittlön på 5,5 miljoner.

Konecny svarade förra säsongen för 49 poäng (24+25).

Ingen risk för lockout

Det betyder att med två veckor kvar till NHL-starten har listan på så kallade ”restricted free agents” blivit allt kortare.

Mikko Rantanen, 22 år, och Patrik Laine, 21, är stora namn på listan, som kompletteras av Brayden Point, Matthew Tkachuk och Kyle Connor.

Från NHL rapporteras också att risken för en spelarlockout de kommande åren är avvärjd.

Spelarfacket har meddelat att det inte kommer att säga upp det nuvarande avtalet, vilket betyder att det garanterat spelas NHL-hockey fram till våren 2022.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport