Hoppa till huvudinnehåll

Lillholmens bro i Pargas ska fixas för 8 miljoner

Lillholmens pontonbro i Pargas
Lillholmens pontonbro i Pargas Bild: Yle/Linus Hoffman pontonbro,Lillholmen (ö i Finland, Egentliga Finland, Åboland, lat 60,28, long 21,52),olycka

Kommunikationsministeriet har idag lagt fram en lista på mindre infrastrukturprojekt som kommer att genomföras. Lillholmens bro i Pargas finns med på den listan.

I ett pressmeddelande uttrycker SFP:s partiordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson, att hon är mycket glad över att regeringen prioriterar mindre trafikprojekt.

- Lillholmens bro i Pargas ska också förnyas. Bron har länge varit i dåligt skick, och den nya bron underlättar livet för både båt- och bilförare.

Lillholmens bro tilldelas 8,3 miljoner euro över åren 2020–2022.

Hangöbanans räls.
Hangöbanans räls. Bild: Yle/Tove Virta Jätteloka,växter,Räls,Hangöbanan,Järnvägsräls – Live,järnvägsspår

På lista finns också projekt i Åbo, Björneborg, Masku och Virmo

Riksväg 9 ska få belysning på avsnittet Moisio-Jäkärlä i Åbo. Projektet kostar kring en halv miljon euro och ska höja trafiksäkerheten och underlätta för transporttrafiken.

I Björneborg ska man satsa 20 miljoner euro på att förbättra banan ut till Tallholmen och Vetenskär och på att förbättra järnvägskorsningarnas utrustning.

Landsväg 192 på avsnittet mellan Somersoja i Masku och Mietoinen i Virmo ska få belysning. Projektet uppskattas kosta cirka 600 000 euro.

I regeringens budgetförslag ingår en permanent förhöjning av summan som används för upprätthållandet av bastrafikleder. Tillsammans med övriga höjningar skulle finansieringen av bastrafikleder höjas med 362 miljoner euro år 2020.

Ökningen ska användas för att finansiera flera små projekt runt om i Finland. Projekten ska förbättra förutsättningarna för fotgängare och cyklister, höja trafiksäkerheten och göra näringslivets transporter smidigare.

Projekten ska utföras under åren 2020-2022.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland