Hoppa till huvudinnehåll

Sju dopningsfall inom ett år var för mycket – Egypten får inte delta i tyngdlyftnings-VM

Tyngdlyftning.
Tyngdlyftning. Bild: EPA / All Over Press tyngdlyftning

Egypten har inget att skaffa i VM efter att hela sju tyngdlyftare blivit fast för dopning under ett år. Egypten riskerar också att bli uteslutet från OS i Tokyo.

Internationella tyngdlyftningsförbundet IWF har meddelat att Egypten inte får delta i VM i som startar på onsdagen i Thailand. Egypten har blivit avstängt i två år på grund av upprepade dopningsbrott.

År 2016 blev sju egyptiska lyftare fast för användning av förbjudna medel. Enligt IWF:s regler leder minst tre positiva dopningstest under ett år till en två år lång avstängning.

Egypten har ännu möjlighet att överklaga till idrottens skiljedomstol CAS. Ifall straffet hålls i kraft riskerar Egyptens tyngdlyftare att uteslutas också från sommarens OS i Tokyo.

I senaste sommar-OS vann Egypten två brons i tyngdlyftning och genom åren har landet tagit totalt elva OS-medaljer.

Källa: STT

 • Information om tilläggspension

  Tilläggspensionsbesked till hemadressen.

  Pensionsstiftelsen sänder ett tilläggspensionsbesked till alla som omfattas av tilläggspensionsskyddet. Beskedet postas senast den 30.11.2019 till hemadressen.

 • Novia startar unik utbildning i musikpedagogik i Jakobstad

  Ny utbildning som är unik på svenska i Finland.

  Yrkeshögskolan Novia kommer nästa år att erbjuda en högre yrkeshögskoleexamen i musikpedagogik i Jakobstad. Utbildningen är helt ny och den enda på svenska i Finland som ger högre YH-examen i musikpedagogik.

 • Skarvar och gråhägrar stoppar hamnplaner i Raumo

  Alla tillstånd var i skick, men nya fåglar uppenbarade sig.

  Alla tillstånd var i skick för att bygga en vägbank ut till ön Iso Järviluoto, där hamnen vill utvidga verksamheten. Då uppenbarade sig nya fåglar, bland annat skarvar, och NTM-centralen i Satakunta stoppade planerna

Läs också

Nyligen publicerat - Sport