Hoppa till huvudinnehåll

CKP till Lännen Media: Försvarsmaktens ex-kommendör misstänks för tjänstebrott

Porträttbild av försvarsmaktens före detta kommendör, general Jarmo Lindberg.
Den före detta kommendören för försvarsmakten, Jarmo Lindberg, misstänks för tjänstebrott. Porträttbild av försvarsmaktens före detta kommendör, general Jarmo Lindberg. Bild: Janne Lindroos / Yle Jarmo Lindberg,Finlands försvarsmakt,general,Överbefälhavare (Finland),officerare,försvarsmakten

Den före detta kommendören för försvarsmakten, Jarmo Lindberg, är misstänkt för tjänstebrott i samband med den omtalade frivilliga repetitionsövningen i Lemmenjoki som ägde rum i Enare den 22–24 september 2017, skriver tidningsgruppen Lännen Media.

Nyheten kommer efter att åklagaren i fallet tidigare i år beslutade att inleda en förundersökning huruvida Lindberg gjort sig skyldig till brott genom att ha försummat sina förpliktelser.

Enligt Lännen Media är Centralkriminalpolisen (CKP) strax klar med sin förundersökning och fallet går till åtalsprövning vid månadsskiftet oktober–november.

Två personer har tidigare dömts i fallet. Den före detta kommendören för Karelens flygflottilj, Markus Päiviö, och Flygvapnets före detta kommendör Sampo Eskelinen dömdes till böter för missbruk av förmansställning, tjänstgöringsbrott och ärekränkning.

Jarmo Lindberg har under den preliminära utredningen förnekat brott.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes