Hoppa till huvudinnehåll

Mr. Finlands nästa motståndare klar – möter tolfte rankade "hurrikanen" i Madison Square Garden: "Jag kommer att bjuda på en uppvisning"

Makwan Amirkhani jublar över segern mot Masio Fullen 2015.
"Efter det ska alla som tävlar i fjädervikt ska lägga mitt namn på minnet" säger Amirkhani om sin kommande match. Makwan Amirkhani jublar över segern mot Masio Fullen 2015. Bild: imago/Camera 4/All Over Press Makwan Amirkhani

Ett hårt motstånd är vad Makwan Amirkhani utlovade för en knapp månad sedan. Och så ska det bli. I november ställs han mot Shane "Hurricane" Burgos i New Yorks prestigefyllda arena. Burgos är rankad tolfte i världen och har två raka segrar i bakfickan.

– Ett lysande steg på min karriär. Jag behöver inte känna någon, men alla ska veta vem jag är för jag är redo, sade "Mr. Finland" då det klarnade att Madison Square Garden och en topp-15 rankad motståndare väntar.

Nu är det också klart vem den motståndaren är: Shane Burgos, även kallad hurrikanen. Burgos har under karriären tagit 12 segrar och en förlust i proffsmatcher. I UFC-sammanhang har han fem segrar och en förlust.

– Jag kommer att bjuda på en ordentlig uppvisning i New York och efter det ska alla som tävlar i fjädervikt lägga mitt namn på minnet, säger Amirkhani enligt STT.

Amirkhani har precis som Burgos vunnit två raka möten, senast i globen i juni då han tog knep sin femte UFC-seger. Hans saldo under karriären är 15 segrar och tre förlusten.

Hoppa över Twitterpostning

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport