Hoppa till huvudinnehåll

Vattnet duger inte - det blir ingen badplats vid Pumpviken i Karis

Träd och gräs intill vattendrag en vacker sommardag.
Pumpviken får klara sig utan badplats. Träd och gräs intill vattendrag en vacker sommardag. Bild: Yle/Tove Virta Karis,pumpviken

Karisborna får också i framtiden klara sig utan en officiell badplats i Pumpviken. Vattenkvaliteten har endast en gång uppfyllt kvalitetskraven som ställs för badvatten.

Kraven på vad som borde åtgärdas för att Pumpviken skulle kunna fungera som badplats är väldigt höga.

Raseborgs tekniska central har under våren och sommaren låtit mäta vattenkvaliteten i Pumpviken.

I tisdags (17.9) konstaterade tekniska nämnden att det inte finns förutsättningar att grunda en en badplats i Pumpviken.

Däremot ska man under nästa säsong ta regelbundna prover för att se om man kan hitta källan till den dåliga kvaliteten, och ifall den går att åtgärda.

Badplatsen stängdes redan under Karis stads tid. En delorsak var vattnets dåliga kvalitet, det rinnande vattnets grumlighet och vattnets grundhet.

 • Information om tilläggspension

  Tilläggspensionsbesked till hemadressen.

  Pensionsstiftelsen sänder ett tilläggspensionsbesked till alla som omfattas av tilläggspensionsskyddet. Beskedet postas senast den 30.11.2019 till hemadressen.

 • Novia startar unik utbildning i musikpedagogik i Jakobstad

  Ny utbildning som är unik på svenska i Finland.

  Yrkeshögskolan Novia kommer nästa år att erbjuda en högre yrkeshögskoleexamen i musikpedagogik i Jakobstad. Utbildningen är helt ny och den enda på svenska i Finland som ger högre YH-examen i musikpedagogik.

 • Skarvar och gråhägrar stoppar hamnplaner i Raumo

  Alla tillstånd var i skick, men nya fåglar uppenbarade sig.

  Alla tillstånd var i skick för att bygga en vägbank ut till ön Iso Järviluoto, där hamnen vill utvidga verksamheten. Då uppenbarade sig nya fåglar, bland annat skarvar, och NTM-centralen i Satakunta stoppade planerna

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland