Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Cocks gästar stenhårda basker i Champions League – ”Klart att vi är ute efter poäng”

Cocks har åkt till Baskien där spanska ligatvåan Bidasoa Irun står för motståndet. För att Riihimäkilaget ska återvända hem med Champions League-poäng i bagaget krävs en perfekt insats av den skadedrabbade truppen.

Vad?

Båda lagens andra match i grupp C i årets upplaga av Champions League. Hemmalaget Irun inledde turneringen med en övertygande bortaseger över Tatran Presov medan Cocks fick ge sig i sin nya hemmahall mot Sävehov.

Ännu handlar det inte om någon måstematch för Cocks men visst skulle det sitta fint med poäng i Irun som ligger precis vid den franska gränsen.

Vem?

Dagens hemmalag har en imponerande meritlista som innehåller såväl spanska mästerskap som en Champions League-titel. Den kom i och för sig våren 1995 men klubben är igen på väg i rätt riktning efter åtta säsonger i de lägre divisionerna mellan åren 2007 och 2016.

Laget har fyra franska förstärkningar, två brasilianare, en spelare från Chile och en serb i sina led. Truppen är så gott som intakt från föregående säsong då laget slutade tvåa efter Barcelona i den högklassiga spanska ligan.

Världsstjärnor som Tomas Svensson, Bogdan Wenta och Julen Aginagalde har representerat Irun.

Cocks får som vanligt nöja sig med utmanarrollen som åtminstone verkade passa laget alldeles utmärkt i fjol.

Nu ser utgångsläget aningen mörkare ut då Cocks saknar skadade Davor Basaric, Bojan Zupanjac och Aliaksandr Markelau. Den elvafaldiga finländska mästaren åkte till Baskien med endast 14 spelare.

– I öppningsmatchen mot Sävehof märktes det att vi inte var tillräckligt samspelta på grund av skadorna vi haft under försäsongen. Men månne vi inte blir bättre ju längre säsongen lider, säger lagets litauiska tränare Gintaras Savukynas på klubbens webbplats.

Trots den något decimerade spelartruppen tror Savukynas på sitt lags chanser i en av de tuffaste bortamatcherna för säsongen.

– Klart att vi är ute efter poäng. Vi kämpar och gör vårt bästa. Sen får vi se vad som blir slutresultatet.

När?

Matchen börjar klockan 17 och sänds direkt på Yle Arenan. Kristian Karlsson refererar på svenska.

Cocks CL-äventyr fortsätter kommande onsdag då laget möter slovakiska Tatran Presov på hemmaplan. Även den matchen kan ni se på Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport