Hoppa till huvudinnehåll

“Stormningen” av Area 51 gick lugnt till – några tusen deltagare i stället för miljontals

Två personer utklädda till rymdvarelser dansar i soluppgången i byn Rachel utanför Area 51.
Rymdvarelser dansade natten lång i en lilla byn Rachel som ligger ungefär 40 kilometer från militärbasen. Två personer utklädda till rymdvarelser dansar i soluppgången i byn Rachel utanför Area 51. Area 51,Ufo,rymdvarelser,USA,Nevada, Texas,festivaler,Storm Area 51

Fredagen var dagen då den mystiska amerikanska flygbasen Area 51 skulle stormas. Så dramatiskt blev det inte, men ufo-fantasterna verkade ha kul i alla fall.

Evenemanget Storm Area 51, They Can't Stop All of Us ledde hajpen till trots inte till några häpnadsväckande avslöjanden.

Det humoristiska evenemanget har väckt enorm uppmärksamhet. Men av alla de 2,1 miljoner människor som på Facebook hade meddelat att de deltar var det bara några tusen som verkligen dök upp.

Endast några hundra bemödade sig med att gå ända fram till basens portar.

Ett tiotal människor dansar i strålkastarljus. En dj spelar musik.
Musik och dans – men inga rymdvarelser. Ett tiotal människor dansar i strålkastarljus. En dj spelar musik. Area 51,Ufo,rymdvarelser,USA,Nevada, Texas,festivaler,Storm Area 51

Överlag gick det lugnt till. Några personer blev ändå för ivriga och greps efter att ha smitit över gränsen till militärbasen, en greps för att ha kissat vid porten och ett gripande hade att göra med rusmedel.

Även om man synbarligen inte hittade några ufon var det många deltagare som hade klätt ut sig till rymdvarelser av alla de slag.

Fem personer utklädda till rymdvarelser poserar i närheten av Area 51.
Alien-fantaster samlades i byn Rachel i närheten av Area 51. En festival ordnades också i Las Vegas, 160 kilometer därifrån. Fem personer utklädda till rymdvarelser poserar i närheten av Area 51. Area 51,Ufo,rymdvarelser,USA,Nevada, Texas,festivaler,Storm Area 51

De samlades till en ufo-fest i den lilla byn Rachel som ligger ungefär 40 kilometer från flygbasen.

Evenemangets grundare, 20-åriga Matty Roberts, var inte med här utan valde att ordna en festival i Las Vegas i stället.

Artikeln baserar sig till stora delar på Yle Uutisets text Rynnäköinti Area 51:een jäi pelkäksi puheeksi – miljoonayleisö kutistui muutamiin tuhansiin skriven av Ulriikka Myöhänen.

Läs mera:

På fredagen ska Area 51 stormas – 20-åriga Matty Roberts skämtevenemang fick 2 miljoner deltagare och han fick besök av FBI

"De kan inte stoppa oss alla". Så lyder taglinen för evenemanget: Storma Area 51, allt började som ett skämt men över 2 miljoner människor har meddelat att de är på väg.

Läs också