Hoppa till huvudinnehåll

Placeholder text




Placeholder text
vegetariska rätter,vegval

Jag itär int sjölv just na tsöti, ibland vaali laga na malatsötsbollona eldä -sås jär heim. Mä annos vaali laga mytzi vegetriskt. O fiska! Ja experimenterar jär heim ny o tå för mi sjölv i stijl "lite det här och en skvätt av det där". Matlagasi eint na rymndvetenskap, hä e bara ti lägg trollkarlshattn på hövo.

Johannes Djupsjöbacka

Champinjon-Mifusås

Ingredienser

  • 5 färska champinjoner
  • Mifu (gryn och naturell) halva burken
  • 2 lök
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk korianderfrön
  • 2 msk senap
  • 1 tsk kryddpeppar
  • salt
  • 2 dl grädde (gammaldags vispgrädde)
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här

  1. Värm upp stekpannan, det räcker med låg värme. Strö salt i pannan.
  2. Hacka svamparna i lagom bitar så som du vill ha dem.
  3. Lägg svampen i pannan och öka värmen.
  4. Finhacka löken eller skär den i ringar, tillsätt i pannan.
  5. Mortla korianderfrön och kryddpepparkorn, tillsätt i pannan.
  6. Då vätskan ur svamparna har kokat bort, sänk värmen och tillsätt smör och lite senap.
  7. Strö över vetemjölet och blanda ordentligt. Det blir en aning kladdigt men det reder upp sig till slut.
  8. Häll i grädden och låt såsen puttra en stund på låg värme.
  9. Skölj Mifugrynen i sil med kallt vatten, låt rinna av.
  10. Häll i pannan och rör om.
  11. Strö över finhackad persilja strax innan servering.

Champinjon-Mifusåsen passar med spaghetti (med all sorts makaroner), ris och potatis - det blir gott med allt!

Vill du läsa hela receptet på Terjärvdialekt hittar du det här

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det: