Hoppa till huvudinnehåll

Fler Mestismatcher väntar för Jonne Virtanen – tecknade kortvarigt kontrakt med Tuto

Jonne Virtanen jublar.
Jonne Virtanen kommer att spela för Mestislaget Tuto fram till november. Jonne Virtanen jublar. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Jonne Virtanen

Efter att ha fått gå från ligalaget TPS anslöt sig Jonne Virtanen förra veckan till Mestislaget Tutos trupp. Någon långsiktig lösning lär det inte ska ha handlat om enligt Virtanen som tränade och spelade en träningsmatch med klubben. Nu väntar ändå flera matcher med Tuto då det i dag blev klart att han tecknat ett kortvarigt kontrakt med klubben.

Jonne Virtanen kommer åtminstone en tid framöver att spela i Mestis.

Tuto meddelade i dag att ett kontrakt har tecknats mellan Virtanen och klubben. Enligt klubben ska kontraktet gälla fram till landslagsavbrottet i november.

Hoppa över Twitterpostning

Det var i början av september som TPS meddelade att 31-åriga Virtanen fått gå från ligalaget. För en vecka sedan anslöt han sig till Tuto för att träna med Mestislaget.

I slutet av veckan var han med i laguppställningen då Tuto spelade en träningsmatch mot KeuPa HT. Virtanen gjorde öppningsmålet i matchen då Tuto vann med 3–1.

Virtanen menade inför den matchen att det inte handlar om någon långsiktig lösning att spela i Mestis.

– Den enda lönen jag kan få av dem är att de betalar min försäkring, som verkligen inte är billig. Det handlar ganska långt om hur länge vi klarar oss på mina besparingar. När når jag punkten där jag måste skaffa ett riktigt jobb? Som sagt kommer familjen först, säger Virtanen.

Mestis säsongen börjar på fredag och Tuto möter Kiekko-Vantaa på bortaplan i den första omgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport