Hoppa till huvudinnehåll

Resebyrån Thomas Cooks konkurs ställer till det i Finland - Tjäreborg ställer in flyg

Thomas Cook Scandinavia-flygplan på Arlandas landningsbana.
Arkivbild av Thomas Cook Scandinavia-flygplan av modellen Airbus A330. Thomas Cook Scandinavia-flygplan på Arlandas landningsbana. Bild: ullstein bild - Patrick Becker/ All Over Press Thomas Cook Airlines,Thomas Cook Group,flygplan,Airbus,Thomas Cook Airlines Scandinavia,A330

Resebyrån Tjäreborg meddelar att alla flyg som flygs av bolagets flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavian ställs in på måndag.

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook meddelade tidigt på måndagsmorgonen att bolaget går i konkurs.

Det finns uppskattningsvis 3 400 finländare ute i världen som beställt sin resa via Tjäreborg. Bolaget meddelar att 525 resenärer skulle ha rest utomlands med Tjäreborg i dag.

Nu uppger Tjäreborg att man fokuserar på att ta hand om sina resenärer ute i världen. Tidigare har man också uppgett att ifall Thomas Cook går i konkurs kommer Tjäreborg att se till att resenärerna kommer hem.

Ifall du berörs ska du i första hand kontakta resebyrån

På Utrikesministeriet säger man att resenärerna ute i världen i första hand ska vara kontakt med sin lokala reseguide.

Utrikesministeriet följer med läget och kan i värsta fall bistå resenärerna, om läget förutsätter det. Man säger att resenärerna kan ansöka om ersättningar av konkurrensverket i efterhand.

I Europa finns ett avtal för att den som har betalat sin resa med kreditkort ska kunna få sina pengar tillbaka. Tjäreborg uppger på sin webbsajt att alla resenärer tryggas av paketreselagen och resegarantiregistret.

Är du strandsatt på grund av konkursen? Hör gärna av dig till oss på adressen nyheter@yle.fi.

Läs mera:

Tjäreborgs moderbolag Thomas Cook i konkurs – Operation Matterhorn ska ta hem 150 000 strandade turister

Ett av världens största reseföretag, brittiska Thomas Cook har kollapsat. Thomas Cook och den brittiska luftfartsmyndigheten CAA (Civil Aviation Authority) meddelade om bolagets konkurs tidigt på måndag morgon.