Hoppa till huvudinnehåll

Vanda valde två nya biträdande stadsdirektörer

vapen på vanda stadshus vägg den 13.11.2017
De nya biträdande stadsdirektörerna valdes i måndags av Vanda stadsfullmäktige. vapen på vanda stadshus vägg den 13.11.2017 Bild: Yle/Helena von Alfthan Vanda,Vanda stadsvapen,vanda stadshus

Vanda har valt Katri Kalske till biträdande stadsdirektör för fostran och lärande. Riikka Åstrand blev vald till den nyinstiftade positionen som biträdande stadsdirektör för stadskultur.

Valet gjordes efter en omröstning i Vanda stadsfullmäktige på måndag kväll.

I bägge val stod två kandidater mot varandra. I valet av biträdande stadsdirektör för stadskultur fick Åstrand 50 av 65 godkända röster och Kalske fick 42 av 67 godkända röster och blev därmed vald till biträdande stadsdirektör för fostran och lärande.

Åstrand håller tacktal i stadshuset podium, hon har en brombukett i handen. Vanda stads vapen pryder podiet.
Riikka Åstrand vill uppehålla en tät kontakt med Vanda stadsfullmäktige. Åstrand håller tacktal i stadshuset podium, hon har en brombukett i handen. Vanda stads vapen pryder podiet. Bild: Vanda stadsfullmäktige Vanda,stadsfullmäktige,Riikka Åstrand

Åstrand är direktör för Vanda ungdomsservice. Kalske är välfärdsdirektör i Lojo.

Stadsdirektörerna är underställda stadsstyrelsen och stadsdirektören och ansvarar för att leda och utveckla sitt verksamhetsområde, men hjälper också stadsdirektören med att leda staden.

Totalt sökte 29 personer tjänsten som biträdande stadsdirektör för verksamhetsområdet för fostran och lärande inom den utsatta tiden, varav två senare drog tillbaka sin ansökan.

Tjänsten som biträdande stadsdirektör för stadskulturens verksamhetsområde söktes av 23 personer inom utsatt tid, varav två kandidater senare drog tillbaka sin ansökan.