Hoppa till huvudinnehåll

Live: Se Donald Trump tala inför FN:s generalförsamling

Vid FN:s generalförsamling i New York väntas USA:s president Donald Trump åtminstone ta upp frågan om Iran.

Direktsändningen startar klockan 16. Enligt tidtabellen inleder USA:s president sitt tal cirka 16.20 finsk tid.

Det är Donald Trumps tredje tal vid generalförsamlingen som USA:s president. Han väntas åtminstone ta upp attackerna mot oljeanlänggningarna i Saudiarabien. USA beskyller Iran för angreppen, medan Iran förnekar all inblanding. Enligt nyhetsbyrån AP, tros Trump genom sitt tal försöka få ökat stöd för sanktioner mot landet.

Trump väntas också ta upp dödläget i Venezuela. Därtill kan han tangera situationen med Nordkorea. I måndags sade Trump att följande träff med nordkoreanska ledaren Kim Jong-un kan ske inom en snar framtid.

På måndagen dök Trump också upp på FN:s klimatmöte, trots att det på förhand spekulerats att han inte alls kommer att delta.

Läs också