Hoppa till huvudinnehåll

The Washington Post: Pelosi förbereder en utredning om riksrättsprocess riktad mot Trump

Nancy Pelosi
Representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi har inte tidigare stött tanken på en riksrättsprocess mot Trump Nancy Pelosi Bild: AFP / Lehtikuva Nancy Pelosi,USA

Representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi kommer att meddela om en utredning vars syfte är att inleda en riksrättsprocess mot president Donald Trump.

Uppgiften kommer från The Washington Post (Betalvägg)som hänvisar till en anonym källa inom Demokratiska partiet.

Enligt WP har allt fler demokrater börja stöda en utredning

Pelosi har inte tidigare stött tanken på att inleda en riksrättsprocess mot president Trump. Hon har befarat att en sådan process bara skulle hjälpa presidenten att mobilisera sina anhängare.

En del demokratiska politiker har krävt att Trump ställs inför riksrätt efter uppgifter om att han pressat Ukrainas president (hot om indraget ekonomiskt stöd) att utreda den demokratiska presidentkandidaten Joe Bidens och hans son Hunters affärer och korruptionsrykten i Ukraina - och därmed skada Biden inför presidentvalet.

Joe Biden är en stark demokratisk kandidat i presidentvalet 2020.

Även Biden ställer sig bakom ett eventuellt riksrättsförfarande mot Trump om inte presidenten visar full samarbetsvilja i utredningarna.

Trump offentliggör samtal med Ukrainas president?

Samtidigt har president Trump meddelat att han går med på att en utskrift av hans telefonsamtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj offentliggörs helt och hållet.

Trump skriver på Twitter att det handlade om ett vänligt och korrekt samtal. Han anser sig igen ha blivit utsatt för häxjakt.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt Trump kommer det att visa sig att det inte har handlat om några som helst påtryckningar. och att det "till skillnad från Joe Biden och hans son inte förekom något prat om motprestationer".

Läs också