Hoppa till huvudinnehåll

Joel Pohjanpalo redo för comeback efter långt skadehelvete: “Äntligen är allting i skick”

Joel Pohjanpalo.
Joel Pohjanpalo gjorde sitt senaste landslagsmål i oktober 2017. Joel Pohjanpalo. Bild: /All Over Press Joel Pohjanpalo,fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll

Joel Pohjanpalo har plågats av en lång och jobbig skada men nu ser det ut som om landslagsanfallarens bekymmer skulle vara förbi. Bayer Leverkusen meddelar att Pohjanpalo är frisk och redo för spel.

– Danger is back!

Så skriver Bundesligaklubben Bayer Leverkusen på Twitter då laget meddelar att Joel Pohjanpalo är frisk och i spelskick.

“Danger” är den finländska landslagsanfallarens smeknamn i Tyskland, men under de senaste 18 månaderna har motståndarna ändå skonats från Pohjanpalos farligheter då 25-åringen lidit av en seg fotskada som varit svår att behandla.

Nu verkar den långa rehabiliteringen ändå vara över då Pohjanpalo och Bayer Leverkusen går ut med nyheten om att anfallaren fått grönt ljus och är redo för comeback.

– Äntligen är allting i skick, skriver Pohjanpalo själv på Twitter.

Efter fem omgångar i Bundesligan ligger Leverkusen på sjunde plats i serietabellen. Lagets följande match är på lördagen då FC Augsburg står för motståndet.

Att Pohjanpalo är i spelskick igen är en god nyhet också för landslaget. Finland som jagar en historisk EM-biljett spelar sin följande kvalmatch den 12 oktober då laget möter Bosnien & Hercegovina på bortaplan.

Pohjanpalos senaste landskamp är från mars i fjol och hans senaste landslagsmål är från oktober 2017.