Hoppa till huvudinnehåll

STT: Sista strandsatta Tjäreborg-resenärerna hem i dag

Ett Thomas Cook-flygplan färdas över Skiathos i Grekland.
I tisdags förekom ännu förseningar i flygtrafiken trots att Tjäreborg redan då försäkrade att alla finländare flygs hem som planerat. Ett Thomas Cook-flygplan färdas över Skiathos i Grekland. Bild: imago images / Aviation-Stock/ All Over Press Thomas Cook Airlines,Tjäreborg,flygplan

De sista finländska turister som svävat i ovisshet utomlands efter att resebyrån Thomas Cook gick omkull ska flygas hem på onsdag, meddelar dotterbolaget Tjäreborg.

Den ansvariga vid Tjäreborgs enhet i Finland, Jessica Virtanen, uppger för nyhetsbyrån STT att även de sista finländska turisterna som inte kommit hem från sina destinationer nu flygs hem.

För returresorna använder sig Tjäreborg av Thomas Cook Scandinavias flyg.

Det kan ändå alltjämt förekomma förseningar i flygtrafiken. Om dem lovar Tjäreborg meddela kunderna.

- Vi strävar efter att normalisera situationen så fort som möjligt, säger Virtanen.

När modebolaget Thomas Cooks konkurs var ett faktum i måndags, blev nästan 3 000 finländska turister strandsatta utomlands, utan vetskap om när och hur de kunde återvända hem.

Tjäreborg intygar att verksamheten fortsätter

Efter den första förvirringen meddelade Tjäreborg att de kunde flyga som normalt från och med tisdagen. Ändå förekom åtminstone förseningar alltjämt på tisdagen.

Samtidigt uppgav även de nordiska systerbolagen som Ving, Spies, Globetrotter och flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia att man höll på att återgå till normal verksamhet.

Enligt Magnus Wikner, vd för den nordiska koncernen, har man lyckats säkerställa sin egen verksamhet med hjälp av banker, finansiärer och borgenärer.

Det här tack vare att man inte är direkt beroende av moderbolaget Thomas Cook.

Enligt Jessica Virtanen på Tjäreborg blev det igen möjligt att boka nya resor med bolaget redan i måndags.

Källor: STT, arkiv

Artikeln uppdaterad kl.8.25 med uppgifterna om att det alltjämt kan förekomma förseningar och att försäljningen återupptogs i måndags.