Hoppa till huvudinnehåll

Lukkos sportchef förbryllad efter att Rangers skickat Tarmo Reunanen till farmen: "Det finns exakt två alternativ, antingen NHL eller Lukko"

Tarmo Reunanen spelade förra säsongen i Lukko.
Tarmo Reunanen spelade förra säsongen i Lukko. Tarmo Reunanen spelade förra säsongen i Lukko. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press Tarmo Reunanen

Den 21-årige hockeybacken Tarmo Reunanen, som förra året spelade för Lukko i FM-ligan, har fått lämna New York Rangers träningsläger. Tanken var att Reunanen skulle återvända till Lukko, men NHL-klubben har ändå valt att skicka honom till farmarklubben Hartford. Det är verkligen märkligt, säger Lukkos sportchef Kalle Sahlstedt till Länsi-Suomi.

Tarmo Reunanen har stått för en stark försäsong och förutspåddes ha vissa chanser att knipa en NHL-plats i premiären. Sju Rangersbackar förväntas få inleda säsongen i rampljuset och efter att Reunanen fått lämna truppen återstår tio, uppger klubben.

New York Rangers skriver att Reunanen nu ansluter till AHL-klubben Hartford, vilket fick Lukkos sportchef Kalle Sahlstedt att sätta kaffet i vrångstrupen.

"Det är verkligen märkligt"

Reunanen tecknade nämligen i januari på en tvåårsförlängning med Lukko som är i kraft till och med säsongen 2020–21. Han har förväntats återvända till Finland om han inte tar en NHL-plats.

– Hans finska agent meddelade att Reunanen åker till Hartford för att träna. Någon backcoach följer med. Han ska träna där i två dagar och sedan kommer det ny information, säger Sahlstedt till tidningen Länsi-Suomi.

– Det är verkligen märkligt.

De kan inte skicka honom till farmen.

Sahlstedt är sugen på att få tillbaka sin stjärnback.

– De kan inte skicka honom till farmen. Det står i reglerna. Det finns exakt två alternativ, antingen NHL eller Lukko.

Förutom Reunanen befinner sig även en annan back, Ville Heinola, på NHL-läger i Winnipeg. Även han förväntas återvända till Finland om det inte blir en plats i Winnipegs backsjua.

Läs också