Hoppa till huvudinnehåll

Oscar Kihlstedt närmar sig spelskick – fattar beslutet om var karriären fortsätter om några veckor: ”Förhandlar med flera klubbar”

Oscar Kihlstedt.
Oscar Kihlstedt Oscar Kihlstedt. Bild: Newspix24 / Handbollsförbundet BK-46 Handboll,oscar kihlstedt

Handbollsspelaren Oscar Kihlstedt har inte spelat en match på åtta månader. Men inte ens ett bakslag i form av en ledbandsskada under rehabiliteringen fick honom att tappa glöden. Jag är jäkla motiverad, säger han för Yle Sporten.

Det var i januari som BK-46 åkte på ett enormt skadeavbräck. Oscar Kihlstedt, en av lagets stöttepelare, hade åkt på en korsbandsskada i det högra knäet och tvingades vila – länge.

Nu börjar Kihlstedt närma sig spelskick igen. Men då han trappade upp handbollsträningen igen skadade han den vänstra vristen.

– Men det är bara en ledbandsskada, så jag borde vara i skick om några veckor, berättar han nu för Yle Sporten och tillägger:

– Då fattar jag också mitt beslut om var jag ska spela.

Karriären är med andra ord inte över.

– Visst slog tanken mig då det var som värst, men jag är jäkla motiverad att fortsätta spela. Karriären fortsätter absolut, säger Kihlstedt.

"Om jag får chansen att satsa 100 procent på handboll så ..."

Men var? Under rehabiliteringen har Kihlstedt stundvis tränat med både BK-46 herr- och akademilag. Men det är inte alls garanterat att han stannar i Karis.

– BK är en av klubbarna jag förhandlar med. Men jag förhandlar med andra klubbar också, berättar han.

Vad är det då som väger tyngst då du ska fatta beslut om var karriären fortsätter?

– Ska vi säga som så att om jag får chansen att satsa 100 procent på handboll och tävla i högklassiga matcher så måste jag överväga det.

Är det inhemska eller utländska klubbar du förhandlar med?

– Just nu är det inte aktuellt med en flytt utomlands.

Är det alltså Riihimäki Cocks du förhandlar med?

– Det vill jag inte kommentera.

BK-46 inledde säsongen med en imponerande 31–20-seger över HIFK på hemmaplan på onsdagskvällen. Riihimäki Cocks tog i sin tur i går sin första seger i Champions League för säsongen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport