Hoppa till huvudinnehåll

Hur bra kan du din Tarantino? Lös vårt quiz och imponera på släkt och vänner!

Quentin Tarantino och två andra
Kommer du att imponera med din kunskap om Quentin Tarantino och hans filmer? Quentin Tarantino och två andra Bild: imago stock&people/ All Over Press Quentin Tarantino

Hej och välkommen till vår Quentin Tarantino-quiz!

Det här är ingen feelgood-quiz som du klarar med att ha sett några trailers och läst en artikel.

Här går vi i stället in på djupet av Tarantino-trivia.

Vilket betyder att du kan känna dig extra stolt om du klarar dig bra och inte direkt behöver skämmas om du inte klarar av alla frågorna.

Lycka till!

1. Sångerskan Meiko Kaji som sjunger Flower of Carnage på soundtracket till filmen Kill Bill vol. 1 var också skådis. Vilken av följande filmer var hon INTE med i?

2. Vilken kvinnliga Tarantino-skådis mormor stod modell för statyn Famntaget som finns i den svenska orten Smygehuks hamn?

3. Vad är Samuel L. Jacksons rollfigurs förnamn i filmen Pulp Fiction?

4. Quentin Tarantino sägs vara något av en fotfetischist. Han inkluderar scener med närbilder på Uma Thurmans fötter både i Pulp Fiction och i Kill Bill. Vad är Uma Thurmans skonummer?

5. Quentin Tarantino hatar smygreklam i filmer. Han har hittat på fiktiva varumärken att använda i stället för riktiga produkter. Här är fyra varumärken som ofta förekommer i Tarantinos filmer. Tre är fiktiva, ett fanns i verkligheten på 70-talet. Vilket var det verkliga?

6. I filmen Jackie Brown köper Pam Grier en ny svart kostym. I verkligheten är kostymen inte ny. Den har redan använts i en Tarantino-film och kommer senare att användas ännu en gång. Vilka andra kvinnliga skådisar har klätt sig i kostymen i filmer av Quentin Tarantino?

7. Vad heter plantagen där filmen Django Unchaineds slutklimax äger rum?

8. En vit Honda Civic liknande den på bilden förekommer i tre av Quentin Tarantinos filmer. Vilka filmer?

9. Vilken kvinnliga Tarantino-skådis medverkade också i filmerna Scream Blacula Scream, Bill & Teds Bogus Journey och Larry Crowne?

10. Vilken skådis har varit med i flest Tarantino-filmer? Varning för kuggfråga!