Hoppa till huvudinnehåll

Inter tappade mark i guldstriden – kvalplatsen håller på att glida VPS ur händerna

Filip Valencic grimaserar.
Filip Valencic och FC Inter förlorade dagens match mot Honka. Filip Valencic grimaserar. Bild: Lehtikuva fotboll,FC Inter Åbo,Filip Valenčič

Åbolaget FC Inter föll i dag mot FC Honka och ligger nu fyra poäng bakom tabellettan KuPS då två omgångar återstår att spela. VPS ligger i sin tur riktigt risigt till i bottenkampen.

KuPS börjar snart ha en hand på ligapokalen. I dag fick laget hjälp av FC Honka som besegrade tvåan FC Inter med 1–0. Demba Savage avgjorde matchen redan i den elfte minuten.

– Det lilla sista saknades. Gör man inte mål vinner man inte matcher, säger backen Niko Markkula enligt STT.

Två omgångar återstår av den övre slutserien och KuPS ligger fyra poäng före FC Inter och kan med andra ord säkra guldet om en vecka då man möter Honka på hemmaplan.

För att Åbolaget ska ha chansen att vinna ligaguldet måste man besegra HJK på bortaplan nästa vecka samtidigt som KuPS inte får besegra Honka.

I den sista omgången möts sedan FC Inter och KuPS i Åbo.

Svårt läge för VPS

I botten av tabellen ser det riktigt mörkt ut för VPS. Vasalaget förlorade i dag på bortaplan mot RoPS med 1–2 och ligger fortsättningsvis sex poäng bakom KPV på kvalplats.

Dagens match avgjordes i mitten av den andra halvleken. Först satte Youness Rahimi en straff för RoPS och några minuter senare var Aleksandr Kokko framme och gjorde 2–0.

Steven Morrissey snyggade till siffrorna i slutminuterna men VPS lyckades inte få till någon kvittering. Resultatet gör att VPS måste vinna sina två sista matcher för att ha en chans att rädda ligakontraktet.

Men inte ens två vinster räcker om KPV tar en poäng i de två sista matcherna. Då är det KPV som kommer att möta TPS i ligakvalet.

Resultat:

FC Lahti – HIFK 2–2

FC Inter – FC Honka 0–1

RoPS – VPS 2–1

HJK – IFK Mariehamn 3–0