Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: "När båda sagt jag älskar dig är man ihop" - så här frågar du chans som vuxen

Eva Frantz och Hannah Norrena
Relationspondens programledare Eva Frantz och Hanna Norrena Eva Frantz och Hannah Norrena Bild: Ilmari Fabritius Hannah Norrena,Eva Frantz,Norrena & Frantz,relationspodden

Relationspodden Norrena & Frantz började häromveckan fundera på hur man egentligen gör när man som vuxen vill ta sitt förhållande till nästa nivå.

När varken förlovning, giftermål eller samboförhållande känns aktuellt ännu, men man känner att det skulle vara dags att ha någon sorts uttalad överenskommelse.

Det är du och jag nu, visst?

Vi ställde kort och gott frågan hur man gör för att fråga chans när man är vuxen.

Här följer ett urval av publikens svar!

Två människor håller varann i händerna
Två människor håller varann i händerna Bild: Mostphotos Händer,kärlek,närhet,vänskap,parförhållande

Våga hålla hand

Man börjar tagga varandra i sociala medier när man är ute tillsammans. Man vågar hålla varandra i handen. Man talar om åt vilket håll man vill att förhållandet ska gå.

Och när båda säger Jag älskar dig, då är man definitivt ihop.

Aldrig för sent att bli kär, 40+

Under ett paraply en regnig dag

Vi märkte av det i varandras kroppsspråk och blickar. Det började en regnig dag då vi delade paraply och jag lade armen om honom och han lade armen om mig.

En enkel men oskyldig gest kan leda till mycket.

Ylle, 19

Benen på en man och en kvinna står mot varann ute i en park och kysser varann
Benen på en man och en kvinna står mot varann ute i en park och kysser varann Bild: © Eugenio Marongiu romanser,kärlek,parförhållande

Vi firar på årsdagen för vår första kyss

Jag och min partner hittade varandra på Tinder. Vi gick på en dejt, jag tyckte att det kändes lovande.

Nästa dejt blev en middag där han tog min hand över bordet. Kvällen avslutades med en spontan kyss när vi skulle säga hejdå.

Sen träffades vi ett par dagar senare för att gå på promenad och funderar än i denna dag vems initiativ det var när vi kysstes på den tredje dagen.

Jag kände att det gick snabbt framåt. Han var helt klart intresserad och jag blev förvånad över att han inte tyckte att det var självklart att vi hade ett förhållande några veckor senare.

Här hade det ju kunnat uppstå ganska mycket drama men något i vår personkemi gjorde att vi klarade av att ta det lugnt.

Och när vi långt efteråt diskuterade vilket datum som är vår årsdag föreslog han dagen då vi kysstes för första gången. Jag hade inget att invända.

Cassiopeia, 38

Cupcakes
Cupcakes Bild: Unsplash/The Digital Marketing Collaboration fester,fest,studentfester,kalas,födelsedagar,bakverk,Cupcakes

Bakelsetricket

Min sambo hade köpt bakelser och hade lagt en klassisk "har jag chans på dig"-lapp i förpackningen. Så när vi tog eftermiddagskaffet såg jag lappen. Det var ju rätt så gulligt.

Emma, 29

Mitt livs bästa beslut

Jag och min dejt har 20 hela år emellan oss. Kan intyga att det inte var helt lätt att klämma ur sig de magiska orden för oss, då vi båda ganska förståeligt var totalt osäkra på ”var den andra låg” i det hela.

Men å andra sidan, så tror jag inte att vi var så himla osäkra. Vi båda kände nog väldigt starkt och en dag bestämde vi oss bara för att våga.

Det är nog det bästa beslutet jag tagit.

Lammköttet, 19

Ligga = ihop

Att ligga regelbundet brukar räcka som förhållandemarkering, åt kvinnor i alla fall.

Simon 39 år

So long Tinder!

Vi blev väl ihop ”på riktigt” då vi tog bort Tinder från mobilen.

27 årig tjej

Flytta in och känn efter

En rätt så ansvarslös teknik är ju att i ett tidigt skede börja hålla till hos den andra så pass mycket att man de facto bor där. Ifall man själv känner en stark lust därtill, alltså.

Sedan när den inledande vansinniga förälskelsen mattas av kan man slinka tillbaka till sitt bo och undvika kontakt, ifall förbindelsen innerst inne inte känns som århundradets kärlekshistoria.

Fånga dagen 37

Man och kvinna kysser varandra framför solnedgång
Man och kvinna kysser varandra framför solnedgång Bild: All Over Press kärlek,relationer,parförhållande

Old school

Jag och min kille kom aldrig för oss att riktigt diskutera saken. Men en dag tittade jag finurligt på honom och frågade sedan om jag får chans på honom.

Han skrattade till och svarade att jag nog kunde få det.

Lady Madonna 26

Det var enklare förr

Jag skulle föredra att träffa en man på riktigt, sådär som förr. Man spanade in en kille på krogen och fick man blickar så skötte ödet resten! Det går inte mera, dagens äldre män som är på krog är bara fyllisar.

Dottern fixade Tinder åt mig och nu tre veckor senare ska jag träffa en kille från ankdammen... och det är pirrigt! Det känns rätt men man får se när vi träffas face to face hur det artar sej?

Betsy 59

Han gör mig helt mör i benen! Uppdatering från Betsy 59 några dagar senare

Jag måste berätta: Var på Tinder och blev stört intresserad. Mannen är för kort, inte min typ (jag är lite business och han mera biker), men jag blev snurrig, okoncentrerad och fick hjärtklappning!

Har talat med honom nu flera gånger och snart ska vi ses!

Jag är helt mör i benen! Min magkänsla säger att detta är vad jag sökt sedan 2010!

Betsy 59

Närbild på fötter tillhörande man och kvinna som ligger i säng
Närbild på fötter tillhörande man och kvinna som ligger i säng Bild: Yupa Watchanakit otrohet,relationer,parförhållande,samliv

Vacker dans mellan maskulint och feminint

Hon insinuerar, lockar och förför mig. Jag tar initiativet att gå ut på dejt eftersom hon aldrig kommer att bjuda ut mig eftersom hon inte vill förlora ansiktet.

Vi äter mat. Spelar sällskapsspel. Promenerar. Jag har inga förväntningar. Om jag känner att vi har personkemi och är lustfylld så tar jag initiativ att kyssas. Kanske vill hon. Kanske vill hon inte.

Kyssar leder till hångel. Och mer kyssar. Vi hamnar kanske i min säng.

Efter några till dejter börjar hon insinuera att jag borde dejta henne exklusivt och sluta dejta de där andra kvinnorna.

Det har varit kvinnan som uttryckt sin vilja att avancera förhållandet framåt men det är alltid jag som gör det egentliga beslutet.

Dansen mellan maskulina och feminina är mycket vacker och tydlig bara man tar sig tid, lyssnar in och känner efter.

Karl, 40 år