Hoppa till huvudinnehåll

Oklart om Patrik Laine hinner med till premiärmatchen mot Kaapo Kakkos Rangers – Winnipeg Jets GM lättad över kontraktet: "En elitspelare"

Patrik Laine.
Patrik Laine reser till Nordamerika inom de närmaste dagarna. Patrik Laine. Bild: Pasi Murto/All Over Press ishockey,Patrik Laine,NHL

Patrik Laines nya kontrakt skapar ett leende på Winnipeg Jets general manager Kevin Cheveldayoffs läppar. Jets-bossen lovar ändå inte att Laine finns på isen när säsongen drar i gång nästa vecka. Samtidigt frågar sig Mikko Rantanen varför hans förhandlingar drar ut på tiden.

I går kväll stod det äntligen klart att Patrik Laine och Winnipeg Jets nått en överenskommelse. Ett tvåårigt så kallat brokontrakt värt totalt 13,5 miljoner dollar.

– Som jag alltid sagt börjar alla kontraktsförhandlingar leva sina egna liv med egna svängar. Det viktigaste är att nå överenskommelse och vi är ivriga över att ha fått det till stånd, sade Cheveldayoff på NHL:s webbplats.

Laine reste i går från Schweiz, där han försäsongstränat, till Finland, därifrån han inom de närmaste dagarna fortsätter till andra sidan Atlanten.

– Vi har att göra med en elitspelare. Om man tittar på vad han fått till stånd vid 18-, 19- och 20-års ålder, så finns det inte många andra som lyckats med samma saker. Det är det unika med denna situation, fortsätter Jets GM.

– Jag tror att vi bara har skrapat på ytan av vad Patrik kan prestera.

NHL kör igång nästa vecka och för Jets del står en bortamatch mot New York Rangers den 3 oktober på schemat. Cheveldayoff vågar inte lova att Laine finns med då.

– Man måste ta hänsyn till det logistiska. Han har tränat med ett proffslag. Det tycker jag är positivt, kommenterade Cheveldayoff på Jets webbplats.

Kevin Cheveldayoff är General Manager för Winnipeg.
Kevin Cheveldayoff, Winnipeg Jets general manager. Kevin Cheveldayoff är General Manager för Winnipeg. Bild: Jeff Speer/Icon Sportswire/All Over Press Kevin Cheveldayoff

Rantanens kontrakt dröjer, hoppas på samförstånd innan säsongsstarten

Mikko Rantanen är en av väldigt få spelare som finns kvar som begränsad fri agent. För Ilta-Sanomat medger den 22-åriga stjärnan att väntandet bekymrar honom.

– Lite har man nog funderat på vad det riktigt är som tar tid. När man sett andra skriva på kontrakt, så börjar man automatiskt fundera på när det är egen tur. Knappast är det så hemskt långt ifrån, sade Rantanen enligt tidningen.

Colorados säsong börjar också den 3 oktober, hemma mot Calgary.

– Vi håller alltmer kontakt nu när säsongen närmar sig. Målet är att ha en deal före säsongsstarten, menar 22-åringen.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också