Hoppa till huvudinnehåll

Den vegetariska rätten bönquesadillas avbildad på fat med kort skärpedjup. I övre högerhörn Vegval/ Vegevalintas stämpel




Den vegetariska rätten bönquesadillas avbildad på fat med kort skärpedjup. I övre högerhörn Vegval/ Vegevalintas stämpel
vegetariska rätter,vegval

Busenkla krämiga bönquesadillas – ett recept som överraskar

Enkelt sätt att ta tillvara rester från tacokvällen. Bönor har man väl oftast i skåpet och några vissna tortillan med. Jäkligt gott!

Karin Ljung-Hägert

Vi kunde inte tro att ett så enkelt recept som Karins faktiskt kunde bli så smakrikt. Vi tror starkt på att ett nytt framgångsrecept är fött.

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk salsasås
  • 4 dl riven ost (vanlig eller vegansk)
  • 8 tortillabröd

Gör så här

  1. Mixa bönor med salsan i matberedare eller med en stavmixer. Lämna gärna lite grova bitar.
  2. Rör ner 2 dl riven ost.
  3. Lägg olja i stekpannan. Lägg i en tortilla, strö på riven ost, sen bönsmeten och ännu ett lager riven ost, avsluta med en tortilla överst.
  4. Stek på båda sidorna tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält.

Skär i bitar och servera t.ex. med din bästa guacamole, finhackad koriander, sallad och andra tillbehör.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt det nedan eller kolla vad andra tyckt om det: