Hoppa till huvudinnehåll

IK Myran kvar på jumboplats efter katastrofstart – Swackhamers två mål hjälpte inte

Chelsy Swackhamer är anfallare i IK Myran.
Chelsy Swackhamer gjorde Myrans båda mål. Chelsy Swackhamer är anfallare i IK Myran. Bild: Yle/Antti Koivukangas damfotboll,Damligan,chelsy swackhamer

0–3 i baken efter en halvtimmes spel blev för mycket för IK Myran i dagens möte med Ilves. Trots att man spelade upp sig i den andra halvleken och hade häng på en poäng slutade matchen i en klar förlust.

En seger mot Ilves i dag skulle ha fört upp IK Myran på kvalplats i damernas fotbollsliga, men det gick inte vägen för Nedervetildamerna som fick resa hem från Tammerfors utan poäng.

Det var framför allt en svag start på matchen som förstörde dagen för Myran. Laget låg under med 0–3 redan efter en halvtimmes spel.

I den andra halvleken satsade man mer offensivt och det gav också utdelning. I den 69:e minuten reducerade Chelsy Swackhamer till 1–3 och i den 82:a minuten gjorde hon också 2–3.

Chansen att ta åtminstone en poäng fanns för Myran men ett självmål och en fullträff av Roosa Tuominen i slutminuterna gjorde att Ilves vann matchen med 5–2.

Två omgångar återstår att spela i den nedre slutserien och jumbon Myran ligger fortsättningsvis en poäng bakom ONS på kvalplats. Ilves på säker mark ligger fem poäng före ONS.

Resultat:

Ilves – IK Myran 5–2
7 min 1–0 Aino Rasinen
12 min 2–0 Armi Heikkilä
31 min 3–0 Roosa Tuominen
69 min 3–1 Chelsy Swackhamer
82 min 3–2 Chelsy Swackhamer
85 min 4–2 Självmål
90+1 min 5–2 Roosa Tuominen

Läs också

Nyligen publicerat - Sport