Hoppa till huvudinnehåll

Mikko Rantanen äntligen överens med Colorado Avalanche – undertecknade maffigt sexårskontrakt

Mikko Rantanen med pucken
Mikko Rantanens Colorado inleder sin grundserie natten till fredag. Mikko Rantanen med pucken Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire ishockey,NHL,Mikko Rantanen

Mikko Rantanen och Colorado Avalanche har äntligen nått samförstånd. Den finländska stjärnan har skrivit på ett sexårsavtal som ger honom totalt 55,5 miljoner dollar. Även Winnipeg Jets hade kontraktnyheter att komma med.

Patrik Laine fick sitt kontrakt klart i fredags och natten till söndagen finsk tid var det till slut Mikko Rantanens tur.

Rantanen har spenderat försäsongen bland annat hos den norska klubben Storhamar och i Schweiz med SC Bern, men med under en vecka till säsongsstarten meddelade Colorado Avalanche på sin webbplats att den finländska stjärnan kan ansluta till truppen.

Rantanens nya kontrakt är sexårigt, värt totalt 55,5 miljoner dollar. Det ger en inkomst på i medeltal 9,25 miljoner dollar per säsong.

Hoppa över Twitterpostning

22-åringen stod förra säsongen för fina 31+56=87 på 74 grundseriematcher. I slutspelet blev det 14 poäng (6+8) på 12, trots att han plågades av en skada.

– Att få en spelare av Mikkos kaliber till truppen strax före säsongsstarten kommer att ge en stor boost till laget. Han har en exceptionell talang och vi ser fram emot att få honom tillbaka till isen, sade Colorados tränare Jared Bednar på NHL:s webbplats i samband med träningsmatch i Dallas.

Colorado Avalanche öppnar säsongen den 3 oktober mot Calgary Flames.

Patrik Laines Winnipeg kom i sin tur med sin andra stora kontraktsnyhet inom två dagar. Kyle Connor har tecknat ett sjuårigt kontrakt med klubben, värt 49,98 miljoner dollar. Den 22-åriga anfallaren gjorde 66 poäng på 82 matcher förra säsongen i grundserien och fem poäng på sex slutspelsmatcher.

Läs också