Hoppa till huvudinnehåll

Tredje veckomenyn – Vegval

En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.
En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp. vegetariska rätter,vegval

Välkommen till veckomeny 3 av Vegval, Strömsös kampanj där vi bjuder på era bästa vegetariska vardagsrecept.

Den här veckan blir det etnisk mat nästan hela vägen men med en hel del inhemska råvaror. Veckan inleds med ett av de enklaste recepten vi sett som vi nästan kan ge 100% smakgaranti på. Testa busenkla bönquesadillas, borde gå hem speciellt hos barnen.

Shakshuka är en nordafrikansk gryta med ett spännande upplägg där ugnen gör största delen av jobbet. Pav Bhaji är billig indisk streetfood med en mustig kryddning. Har du överblivna tomater och gurkor blir det en perfekt bas för Harriets andalusiska gazpacho. Anders frasiga hampapanerade svamppuffar är ett lätt sätt att få variation i din svamprepertoar. Vi önskar er en matglad vegetarisk vecka.

Tack till Harriet Tuominen, Juuso Nurmi, Karin Ljung-Hägert och Markku Nurminen för recepten.