Hoppa till huvudinnehåll

Nu kommer dagstidningen till morgonkaffet igen

En kaffekopp och en hög med dagstidningar.
I stora delar av Västnyland får prenumeranterna sin dagstidning till morgonkaffet igen. En kaffekopp och en hög med dagstidningar. Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland,Västra Nyland (tidning),dagstidning,kaffekopp

Förseningar och uteblivna tidningar präglade den första tiden med ny tidningsdistributör i Västnyland. Nu ska startsvårigheterna vara ett minne blott, försäkrar distributionsbolaget PPP.

Sedan drygt två veckor tillbaka har det privata distributionsbolaget PPP skött morgonutdelningen av dagstidningarna i stora delar av Västnyland i stället för Posten.

Företaget sköter morgonutdelningen för bland andra tidningarna Västra Nyland, Hangötidningen, Hufvudstadsbladet, Länsi-Uusimaa, Kauppalehti och Helsingin Sanomat i Ingå, Raseborg och Hangö.

All vår början bliver svår

Företaget PPP:s Finlandsdirektör Jens Lillsunde medger att företaget fått ta emot en stor mängd klagomål angående uteblivna och försenade tidningar.

Han säger ändå att startsvårigheterna nu borde vara undanröjda.

- Reklamationerna har minskat dramatiskt under den senaste veckan, säger Lillsunde.

Han hänvisar till att många av utdelarna är nya och att de ibland inte hittat till de rätta adresserna eller saknat nycklar till våningshus.

För få utdelare

Lillsunde medger också att personalstyrkan visade sig vara för liten - även om han betonar att PPP anlitar underleverantörer som ska sköta anställningarna.

- Man kan väl säga att det skett vissa missar och att de har underestimerat behovet av arbetskraft. Vi har påpekat detta och nu ser det betydligt bättre ut, säger Lillsunde.

Uppfattningen att utdelningen nu förlöper bättre verkar också många prenumeranter dela.

- Det var problem i början men nu har de tydligen skaffat sig nycklar så nu kommer tidningen in som den ska, säger Svante Rönnholm i Karis.

Svante Rönnholm och Marianne Lindholm
Svante Rönnholm och Marianne Lindholm är glada över att tidningsdistributionen verkar fungera igen. Svante Rönnholm och Marianne Lindholm Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland,marianne lindholm

Åke Backman i Ekenäs fick vänta förgäves på tidningarna de första veckorna men nu får han dem igen till morgonkaffe som han önskar.

- Två veckor var det problem. Ibland kom tidningarna och ibland var de borta. Nu har det spelat bra i några dagar.

Åke Backman
Åke Backman vill gärna ha sina tidningar på morgonen. Åke Backman Bild: Yle/Maria Wasström Västnyland,Åke Backman

Nuförtiden får Åke Backman sina morgontidningar vid åttatiden vilket är senare än förut men honom stör det inte.

Förbättring för en del

En del prenumeranter har också fått se en klar förbättring sedan distributionsbolaget bytte. Bland dem finns prenumeranter i centrala delar av Ingå, Tenala och Bromarv som tidigare fått vänta på sina tidningar tills dagsposten kommit.

En sådan glad prenumerant är Ingåbon Barbro Backman.

På grund av distributionsbytet får hon och hennes man nu igen sin morgontidning redan till morgonkaffet.

- Nu är vi verkligen glada! Vi slutade med Hufvudstadsbladet som papperstidning när vi inte längre fick den på morgonen men nu är vi glada när vi får Västra Nyland genast på morgonen.

Barbro Backman
Barbro Backman bor i centrum av Ingå och gläds åt att igen få papperstidningen utdelad på morgonen i stället för mitt på dagen. Barbro Backman Bild: privat Västnyland,barbro backman

- Det har fungerat alldeles klanderfritt i två veckor, berömmer Backman.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland