Hoppa till huvudinnehåll

Svårsålda studentbostäder i Borgå hittade en köpare - ska renoveras och hyras ut

faluröda tvåvåningshus, färgen flagar på taket
Bostäderna på Styrmansvägen har sålts på auktion. faluröda tvåvåningshus, färgen flagar på taket Bild: Yle/Helena von Alfthan Borgå,studentbostäder,styrmansvägen i borgå

Nu är studentbostäderna på Styrmansvägen i Borgå sålda. Köpare är Mivi-Capital från Borgå. Byggnaderna ska renoveras lätt.

Det knepiga är att byggnaderna måste användas som studentbostäder. Det står både i detaljplanen för området och i tomtens hyresavtal. Det är staden som äger tomten.

- Vi känner till det. Tomtens hyresavtal gör det till en större utmaning att få goda inkomster från fastigheten, säger Mika Uusi-Simola som hör till Mivi-Capitals ägare.

Byggnaderna och rätten att hyra tomten såldes på auktion, eftersom företaget som ägde studentbostäderna gick i konkurs.

Köpebrevet undertecknades torsdagen 26.9. Köpesumman är 560 000 euro.

Nuvarande invånare får bli kvar i husen

Alla hyresgäster sades upp i april. Mika Uusi-Simola säger att de ska förhandla med de hyresgäster som blivit kvar om ett nytt hyresavtal.

- Vi ska renovera. Det blir en lätt renovering och vi gör om badrummen. Det är ingen vits att riva byggnaderna. Att bygga nytt lönar sig inte med det här hyresavtalet för tomten, säger Mika Uusi-Simola.

Husen som byggdes 1989 har inte genomgått någon större renovering. Det finns 68 bostäder i fastigheten.

Läs mera:

Svårsålda studentbostäder auktioneras ut i Borgå - Atif Gill bor än så länge kvar i ovisshet

Företaget som äger studentbostäderna på Styrmansvägen i Borgå har gått i konkurs. Bostäderna är svårsålda eftersom detaljplanen endast tillåter studentbostäder i området.

Läs också