Hoppa till huvudinnehåll

Dagens VM-tävling: Hur högt hoppar Armand Duplantis?

Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Armand Duplantis. Bild: imago images/Beautiful Sports/All Over Press Armand Duplantis

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-VM. Tippa rätt på dagens fråga och vinn hem ett pris från Doha!

I går frågade vi hur många medaljer de nordiska nationerna tar under måndagskvällen i Qatar. Rätt svar var två, då Sveriges Daniel Ståhl och Norges Karsten Warholm vann varsitt guld.

Det var över 70 personer som tippade rätt, och lotten föll den här gången på Mats Nordman.

Grattis!

Vad gör Duplantis?

Vi fortsätter på den nordiska linjen i dag. Frågan lyder: Vilket blir Armand Duplantis resultat i stavfinalen?

Sveriges tonåring vann EM-guld i Berlin i fjol med det personliga rekordet 605. I sommar har han överskridit sex meter två gånger, med jämnt 600 i både USA i maj och Sverigekampen i Stockholm i augusti.

– Vad som krävs av mig för att hoppa sex meter? Bara en normal dag. Jag tror på mig själv i medaljkampen. Om det krävs 590 för podiet, så tar jag det. Vad än det krävs, så ser jag till att jag klarar det, sade Duplantis i Yles intervju efter kvalet.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på på Yle Sportens Facebooksida, skicka mejl till adressen svenskasporten@yle.fi, eller svara på Instagram Stories-frågan på kontot yle_sporten.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på tisdag klockan 20.04 (en minut innan tävlingen börjar).

Lycka till!

Läs också