Hoppa till huvudinnehåll

MGP-finalisterna No Wifi från Närpes rimmade sig fram till finalen

Oliver Svarvar och Melvin Nordman tittar in i kameran. Höstlöv i bakgrunden.
Oliver Svarvar och Melvin Nordman är finalister i MGP 2019. Oliver Svarvar och Melvin Nordman tittar in i kameran. Höstlöv i bakgrunden. Bild: Yle/Anna Wikman MGP Finland,Oliver Svarvar

Melvin Nordman och Oliver Svarvar är tillsammans No Wifi. Med hjälp av en rimsida på nätet skrev de låten Online, som tog dem till MGP-finalen. Jag blev så glad att jag hoppade på Oliver, berättar Melvin om när de hörde nyheten.

Motocrosskörande Oliver och Netflixtittande Melvin är två av årets finalister i MGP, Melodi Grand Prix. De är 11 och 12 år gamla och tillsammans utgör de No Wifi, ett namn de tog från Olivers tröja.

– Jag hade en tröja på mig med ett wifi tecken på och så stod det ”Start game, press yes/no”. Och så satte jag armen så att wifi tecknet kom ovanpå ”no” och så läste Melvin ”No Wifi”, berättar Oliver om hur namnet kom till.

Vad rimmar på ”är”?

Oliver och Melvin skrev sin låt Online under musiklägret som ordnades inför MGP på Lappfjärds folkhögskola. En raplåt som handlar om online chattande och spel.

– Vi var inne på en rimsida och letade ord. Jag gjorde en liten del av texten, men Melvin gjorde det mesta. Jag skötte musiken i originalversionen, berättar Oliver om hur det gick till att skriva låten.

– Jag bara lade ihop orden som rimmade, säger Melvin.

Melvin berättar att vissa rim var svåra att komma på.

– Jag måste hitta någonting som rimmade på ”som du ej vet vem han är” och jag hittade inget annat än pensionär och så kom det till.

Kände inte till MGP

Innan musiklägret kände inte Oliver och Melvin till MGP, men de blev väldigt glada när de fick veta att de kommit vidare till finalen.

– Jag blev så glad att jag hoppade på Oliver. Allt finns på video, säger Melvin.

– Jag skäms för det jag, att du hoppade upp på mig och vrålade, säger Oliver och skrattar.

Båda tycker det ska bli roligt och spännande att vara med i MGP. Melvin berättar också att han vill fortsätta med musik och redan har nya låtar på gång.

– Absolut, jag skriver nya låtar. Får släppa ett album nu, säger han.

Finalen hålls 5 oktober

MGP - Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Yle.

Finalen i Melodi Grand Prix sänds direkt från Yles tv-studio i Helsingfors lördagen den 5 oktober. Den kan ses i Yle Fem och på Yle Arenan kl. 18.

Läs också