Hoppa till huvudinnehåll

Polisen har fått tag i mörkklädda personen i Kauhajoki – fanns aldrig någon fara för allmänheten

En polis och en polisbil syns delvis
Arkivbild. En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisfordon,utryckningsfordon,Grov stöld

Enligt uppgifter till polisen sågs en mörkklädd person i rånarluva röra sig i centrum av Kauhajoki, strax efter klockan 12. Kring klockan 15 meddelade polisen att man fått tag i personen och att det inte finns någon fara för allmänheten.

Till Yle Pohjanmaa sa bildningsdirektör Lari Marjamäki tidigare under dagen att skolcampusets dörrar hade låsts som en försiktighetsåtgärd. Skolorna mottog dock aldrig några hot.

Kring klockan 15 meddelade polisen att man fått tag i personen. Enligt polisens uppgifter ska det aldrig ha funnits någon fara för allmänheten. Man misstänker heller inget brott.

Eftersom ett samband med de tragiska händelserna i Kuopio inte kunde uteslutas ryckte polisen ut med flera patruller.

Enligt polisen hade personen inte en regelrätt rånarluva på sig, men något nära besläktat som mycket väl kan uppfattas som en rånarluva.

Till en början fanns det en misstanke om att personen bar på ett tillhygge. Det visade sig att hen hade ett föremål som på längre avstånd kunde ha uppfattats som ett vapen.

Uppdaterad kl. 15.50 med uppgiften att inget brott misstänks och att polisen ryckte ut med flertalet patruller med händelserna i Kuopio i åtanken

Uppdaterad kl. 15.20 med uppgiften att polisen hittat personen