Hoppa till huvudinnehåll

Se video: Dalsbruks dagisbarn fick en unik musikvägg

En stor dagisgrupp står uppställda framför musikväggen som pryds av en stor Papegoja.
Barnen lyssnade tålmodigt på invigningstalen innan de fick prova på instrumenten. En stor dagisgrupp står uppställda framför musikväggen som pryds av en stor Papegoja. Bild: Amanda Vikman/Yle daghem,Hulta daghem

Musikväggen planerades och byggdes i samarbete med lokala entreprenörer. Instrumenten byggdes av återvunnet material och blir till glädje för alla barnen vid daghemmet Hulta.

Jenni Engblom, lärare inom småbarnspedagogiken vid daghemmet var initiativtagare till projektet.

- Jag hade tänkt mig en mycket enklare version. Men jag skrev till Markku Aalto vid Ekocenter, som sett till att planerna förverkligades, att han får fria händer. Det är som ett konstverk med färger och texter och annat, säger Engblom.

Skip Instagram post

Hulta daghem jobbar aktivt med utomhuspedagogik och därför fick Jenni Engblom idén att man skulle flytta en del av musicerandet utomhus.

- Varje dag är vi ute, och varje dag sjunger och dansar vi. Det gör gott för själen och man kan uttrycka sig på olika vis via musiken. Barn som inte gillar att prata kan till exempel genom dans och sång få utlopp för en massa saker, säger hon.

Materialen i hela projektet har kostat mindre än 100 euro, och det mesta har man hittat eller lyckats få genom donationer.

Uppdaterad 1.10.2019 klockan 15.48: Aaltos namn rättades från Martti till Markku.

Läs också