Hoppa till huvudinnehåll

Petri Vehanen hyllas av Lukko: Guldmålvaktens tröja hissas i taket – "Vehanen är en legendar i Raumo"

Petri Vehanen
Guldmålvakten Petri Vehanen hade en lång och framgångsrik spelarkarriär. Petri Vehanen Bild: Yle / Tomi Hänninen petri vehanen

Den tidigare landslagsmålvakten Petri Vehanen hyllas av fostrarföreningen Lukko. För att hedra VM-guldmålvaktens bedrifter kommer hans tröja att hissas i taket i hemmahallen och spelnumret 35 att pensioneras. Vehanens tröja hissas upp i hyllningsmatch i november, meddelar klubben i dag.

Efter 449 ligamatcher för Lukko, ett KHL-mästerskap, ett VM-guld och ett VM-brons får nu Petri Vehanen en ordentlig hyllning av ligaklubben Lukko.

Den 22 november kommer det spelas en hyllningsmatch i Raumo då också målvaktens tröja kommer att hissas i taket och nummer 35 kommer vara pensionerat i Lukko.

– Vehanen är en legendar i Raumo.

– Han har en lång karriär bakom sig i Lukko. Utöver det gjorde han karriär utomlands och har representerat Finland i landslaget. Där är de tre stora kriteriena som alla uppfylls, säger Lukkos vd Timo Rajala.

Hoppa över Twitterpostning

Petri Vehanen spelade alla sina ligamatcher i Lukkos tröja. Säsongen 2009/2010 flyttade målvakten till KHL och AK Bars Kazan. Där blev det mästerskap och totalt tre säsonger. Dessutom valdes han till seriens bästa målvakt.

Sin spelarkarriär avslutade han med fyra säsonger i Tyskland för Eisbären Berlin.

Vehanen var med och tog VM-brons 2008 och VM-guld 2011. Efter spelarkarriären har han agerat målvaktstränare i Lukko.

Senast en tröja hissades i taket i arenan i Raumo var 2011 då Lukko firade 75-års jubileum. Då var det Erik Hämäläinen och Jari Torkki som fick hyllningen.

Läs också