Hoppa till huvudinnehåll

Helikopter kraschade vid start i Uleåborg

Kraschad helikopter utanför flygfältet i Uleåborg.
Räddningsverket fick veta om olyckan kl. 11.10 på torsdagsförmiddagen, då under rubriken "medelstor luftfartsolycka" Kraschad helikopter utanför flygfältet i Uleåborg. Bild: Yle/Pekka Loukkola helikoptrar,Uleåborg,Uleåborgs flygplats

Olyckan skedde utanför Uleåborgs flygfält.

En helikopter i privat bruk kraschade strax efter klockan elva på torsdagsförmiddagen i närheten av flygfältet i Uleåborg.

Helikoptern välte i samband med starten. Enligt jourhavande brandmästare Vesa Ek hann helikoptern lyfta endast en eller två meter.

Stora delar av själva helikoptern har förstörts.

Enligt räddningsverket fick de personer som fanns i helikoptern inga sådana fysiska skador som skulle ha krävt vidare vård.

Flygfältet i Uleåborg på en karta.
Flygfältet finns mindre än tio kilometer sydväst om Uleåborgs centrum. Flygfältet i Uleåborg på en karta. Bild: Google Uleåborgs flygplats,Uleåborgs flygplats

Det fanns ändå en överhängande risk för att olyckan skulle ha orsakat större förstörelse i och med att rotorbladen gick av och slungades i väg på olycksplatsen.

Polisen utreder händelsen.

Artikeln uppdaterad 4.10 kl. 14.24: Tidigare stod det att Olycksutredningscentralen utreder händelsen, men centralen kommer inte att delta i utredningarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes